Ο παγκόσμιος τομέας ταξιδιών και τουρισμού ανακοίνωσε 793 συμφωνίες (που περιλαμβάνουν συγχωνεύσεις και εξαγορές [M&A], ιδιωτικά κεφάλαια και συμφωνίες χρηματοδότησης επιχειρηματικών συμμετοχών) το 1-3 τρίμηνο του 2022, καταγράφοντας αύξηση 4,6% σε σύγκριση με 758 συμφωνίες το 1ο-τρίμηνο του 2021.

Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη την τάση από μήνα σε μήνα, ο κλάδος παρουσίασε μια σταθερή πτώση στη δραστηριότητα των συναλλαγών τους τελευταίους μήνες, αποκαλύπτει η GlobalData, κορυφαία εταιρεία δεδομένων και ανάλυσης.

Μια ανάλυση της Βάσης Δεδομένων Χρηματοοικονομικών Προσφορών της GlobalData αποκάλυψε ότι ο Σεπτέμβριος 2022 σηματοδοτεί τον τρίτο συνεχόμενο μήνα μείωσης της δραστηριότητας των συμφωνιών για τον ταξιδιωτικό και τουριστικό τομέα παγκοσμίως. Συνολικά ανακοινώθηκαν 56 συμφωνίες στον κλάδο τον Σεπτέμβριο του 2022, σημειώνοντας πτώση 21,1% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.

Ο Aurojyoti Bose , Επικεφαλής Αναλυτής της GlobalData, σχολιάζει:

«Η πτώση θα μπορούσε να αποδοθεί στη συνεχιζόμενη σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας, στις διακυμάνσεις της τιμής του πετρελαίου και στον αυξανόμενο πληθωρισμό, που έχουν επιβαρύνει πολύ τα αισθήματα για τη σύναψη συμφωνιών. Στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι από τους τύπους συμφωνιών υπό κάλυψη και αρκετές βασικές αγορές παρουσίασαν πτώση της δραστηριότητας των συμφωνιών τον Σεπτέμβριο».

Η ανακοίνωση συμφωνιών συγχωνεύσεων και εξαγορών και συμφωνιών ιδιωτικών μετοχών μειώθηκε κατά 29,2% και 25% τον Σεπτέμβριο του 2022 σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, αντίστοιχα, ενώ ο αριθμός των συμφωνιών χρηματοδότησης επιχειρηματικών συμμετοχών αυξήθηκε κατά 6,7%.

Βασικές παγκόσμιες αγορές, όπως οι ΗΠΑ και η Κίνα, παρουσίασαν πτώση στη δραστηριότητα των συμφωνιών τον Σεπτέμβριο του 2022 σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ινδία κατέγραψαν βελτίωση.