Σύνταξη: tourismtoday.gr

Γερμανία και Ουγγαρία κυκλοφόρησαν νέες κάρτες δημόσιας συγκοινωνίας για ταξίδια με δημόσια λεωφορεία και τρένα.

Το απεριόριστο ταξιδιωτικό εισιτήριο της Γερμανίας Deutschlandticket ή Germany Ticket κοστίζει 49 ευρώ το μήνα.
Παρά το γεγονός ότι η τιμή του είναι πολύ χαμηλότερη από τις κανονικές μηνιαίες χρεώσεις, είναι διαθέσιμο μόνο μέσω ψηφιακής συνδρομής.
Αυτό μπορεί να κάνει τα πράγματα πιο δύσκολα για τους διεθνείς ταξιδιώτες στη χώρα.

Πώς λειτουργεί το νέο πάσο για τα μέσα μαζικής μεταφοράς της Γερμανίας

Το Germany Ticket αγοράζεται απευθείας από τον κρατικό σιδηροδρομικό σταθμό Deutsche Bahn ή από τοπικούς ή περιφερειακούς παρόχους μεταφορών στη χώρα.
Οι επιβάτες μπορούν να εγγραφούν για τη μηνιαία συνδρομή είτε ηλεκτρονικά μέσω του ιστότοπου ή της εφαρμογής τους είτε αυτοπροσώπως σε ένα κέντρο εξυπηρέτησης.

Αλλά το εισιτήριο είναι ως επί το πλείστον ψηφιακό με τα χάρτινα να γίνονται δεκτά μόνο μέχρι το τέλος του 2023.
Οι τουρίστες μπορούν να παρουσιάσουν το πάσο τους χρησιμοποιώντας το τηλέφωνο τους ή την ειδική κάρτα.

Πώς λειτουργεί το νέο πάσο για τα μέσα μαζικής μεταφοράς της Ουγγαρίας

Η Ουγγαρία έχει επίσης εισαγάγει την εθνική κάρτα ταξιδιού για λεωφορεία και τρένα. Κοστίζει περίπου 49 ευρώ για 30 ημέρες, ενώ οι φοιτητές λαμβάνουν τεράστια μείωση της τιμής 90%.

Παράλληλα υπάρχουν και η κάρτα ταξιδιού κομητείας με 25 ευρώ. Ωστόσο, μπορεί χρησιμοποιηθεί για ταξίδια μόνο σε μία από τις 19 κομητείες της χώρας. Εάν το ταξίδι σας διασχίζει τα σύνορα σε άλλη κομητεία, θα χρειαστεί να αγοράσετε δύο πάσο, καθιστώντας την εθνική κάρτα ταξιδιού μια φθηνότερη επιλογή.

Οι κάρτες είναι ιδανικές για διεθνείς ταξιδιώτες, αφού μπορούν να λάβουν εκπτώσεις ως αλλοδαποί πολίτες, για παράδειγμα με έγκυρη φοιτητική ταυτότητα.

Τα δύο εισιτήρια είναι διαθέσιμα από περισσότερα από 1.100 σημεία πώλησης σε όλη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένων των εκδοτηρίων εισιτηρίων MÁV-START, των μηχανημάτων αυτόματης πώλησης και της εφαρμογής MÁV, στα εκδοτήρια εισιτηρίων Volánbusz, στα λεωφορεία και στα εκδοτήρια εισιτηρίων της GYSEV.