Σπάνια ένα ξενοδοχείο από μόνο του μπορεί να ανατρέψει την απουσία τουριστικών υποδομών και εν τέλει την υποβάθμιση ενός προορισμού ακόμα και εάν ο τελευταίος διαθέτει μοναδικότητα και απαράμιλλο χαρακτήρα. Στην περίπτωση όμως του Patmos Aktis Suites and Spa Hotel αυτό ακριβώς είναι που συνέβη.


Το πεντάστερο ξενοδοχείο ήρθε να χαρίσει την πρώτη σύγχρονη τουριστική υποδομή σε ένα πανέμορφο, ιστορικό και κοσμοπολίτικο νησί που πάσχει από την απουσία επενδύσεων και ακόμα και στοιχειωδών υποδομών. Διότι παρά την Ιστορία της, η Πάτμος, μέχρι πρότινος, αδυνατούσε να προσφέρει καταλύματα αντάξια της φυσική της ομορφιάς και της πολιτιστικής της κληρονομιάς. Το Patmos Aktis έχει δημιουργήσει τις πρώτες δόκιμες προσδοκίες για σημαντικά οφέλη στην τοπική οικονομία.


Καταδικασμένη επί δεκαετίες να συντηρείται από το ξεπερασμένο μοντέλο των ενοικιαζόμενων δωματίων και με μόνο ένα ή δύο μικρά ξενοδοχεία, ανεπαρκή να ανταποκριθούν στις σύγχρονες απαιτήσεις του εσωτερικού αλλά και τους διεθνούς τουρισμού, η Πάτμος έφτασε συχνά στα πρόθυρα οικονομικού μαρασμού, παρά τον πλούτο του μοναστηριού. Παρά το ότι η Χώρα αποτελεί πολιτιστικό μνημείο της ανθρωπότητας όπως τη χαρακτήρισε η Unesco και παρά το γεγονός ότι στο νησί έχουν αγοράσει κατοικίες δεκάδες σημαντικοί, έλληνες και ξένοι, επιστήμονες, επιχειρηματίες και άνθρωποι των τεχνών και της διανόησης.


Εδώ και ένα σχεδόν έτος η Πάτμος διαθέτει πλέον ένα ακόμα λόγο να προσελκύει υψηλού επιπέδου τουρισμό. Την λειτουργία του Patmos Aktis Suites and Spa Hotel. Προϊόν της επιμονής του Δωδεκανησίου, διορατικού επιχειρηματία Νίκου Πουλιού και της συζύγου του, το συγκρότημα, που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από οιοδήποτε πεντάστερο ξενοδοχείο της Μεσογείου, βρίσκεται μόλις μερικά βήματα μακριά από τη μαγευτική παραλία της Πάτμου, τον Γροίκο. Οι φιλοξενούμενοι του μπορούν να απολαύσουν μια πολυτελή ατμόσφαιρα όπου ο ρομαντισμός και η γαλήνη κυριαρχούν. Εγγύηση για αυτό αποτελούν και οι άνθρωποι που εργάζονται στον όμιλο αφού, όπως συνηθίζει να λέει συχνά ο κ. Πουλιού, «τα κοσμήματα τα φτιάχνουν και τα συντηρούν άνθρωποι».


Ο Νίκος Πουλιού και η σύζυγός του  κόντρα στα, πραγματικά εκατοντάδες, εμπόδια που οι Έλληνες επιχειρηματίες συχνά αντιμετωπίζουν από την γραφειοκρατία και τις όποιες αντιδράσεις αρτηριοσκληρωμένων αντιλήψεων, πραγματοποίησε μια πολύ μεγάλη επένδυση για τον τόπο. Το Patmos Aktis Suites and Spa Hotel είναι ένα στιλάτο συγκρότημα που προσφέρει πολυτελείς σουίτες, αποκλειστικές εγκαταστάσεις SPA, ένα εκθαμβωτικό εστιατόριο και bar σε ένα μοναδικό σκηνικό μπροστά στη θάλασσα. Και όλα αυτά με υποδειγματικό σέρβις και υψηλό επαγγελματισμό.


Το Patmos Aktis Suites & Spa αποτελεί ένα μείγμα-υπόδειγμα σύγχρονης πολυτέλειας και παραδοσιακής αρχιτεκτονικής. Ο μινιμαλισμός παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο και το λευκό κυριαρχεί παντού. Καθένα από τα 56 δωμάτια και σουίτες του ξενοδοχείου βρίσκονται μόλις μερικά βήματα μακριά από τον πανέμορφο κόλπο του Γροίκου και το σκηνικό πείθει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς.


 Παράλληλα, στο spa του ξενοδοχείου καλύπτεται κάθε ανάγκη για περιποίηση και χαλάρωση μέσα σ’ ένα περιβάλλον εξαιρετικής αισθητικής.


Το εστιατόριο και το bar επάνω στη θάλασσα με θέα το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου αποτελούν μοναδικό σημείο συνάντησης για ξεχωριστές γεύσεις και δροσιστικά cocktails.


Το Patmos Aktis Suites & Spa είναι μέλος της αλυσίδας “Divine Hotels”. Η αλυσίδα “Divine Hotels” έχει αναδειχθεί σε συνώνυμο της πολυτέλειας και της άνεσης ενώ παραμένει πάντα φιλική προς το περιβάλλον.


Με πολύχρονη προσφορά στα κοινά ο Νίκος Πουλιού γνωρίζει καλύτερα από οιονδήποτε τι χρειάζεται η τοπική οικονομία. Αναβάθμιση υποδομών, έμφαση στην ποιότητά τους και τις παρεχόμενες υπηρεσίες και επιμονή στο στόχο. Η Πάτμος διαθέτει έτσι πλέον ένα ακόμα κόσμημα-λόγο για να την επισκεφθεί κανείς.


Το νησί της Πάτμου ντυμένο στο λευκό και το γαλάζιο του Αιγαίου, αποτελεί έναν προορισμό θείων καταβολών όπου οι λέξεις δύσκολα μπορούν να αποδώσουν το φυσικό κάλλος και την ειδυλλιακή του ατμόσφαιρα. Πρόκειται για ένα από τα ομορφότερα και ανέγγιχτα νησιά της Ελλάδας, προσφέροντας στους επισκέπτες του μοναδικές και γαλήνιες διακοπές. Οι μαγευτικές παραλίες, τα πολύχρωμα χωριά και το θρησκευτικό στοιχείο που κυριαρχεί στο νησί, σε συνδυασμό με τη ανεκτίμητη πολιτιστική κληρονομιά του, καθιστούν το νησί της Πάτμου έναν εκλεπτυσμένο τόπο.


Νίκος Φιλιππίδης