Σύνταξη: tourismtoday.gr

Τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να βελτιώσουν τις κρατήσεις οι οικοδεσπότες Airbnb,  αποκαλύπτει βήμα-βήμα η AirDNA.

Όπως υπογραμμίζει ακόμα και οι οικοδεσπότες παλιοί και έμπειροι πρέπει να ρίχνουν μία ματιά στις ενημερωμένες οδηγίες για την τιμολόγηση, γιατί αλλάζουν κατά καιρούς.

Άλλαξαν οι χρόνοι μεταξύ κράτησης και διαμονής της Airbnb

  • Από τον Ιούλιο του 2017 έως τον Φεβρουάριο του 2020, ο μέσος χρόνος μεταξύ κράτησης και διαμονής (παράδοσης) στην Airbnb ήταν 39,6 ημέρες. Με υψηλό σημείο 57 ημερών τον Ιούνιο του 2018.
  • Από τον Μάρτιο του 2020 Φεβρουαρίου 2023, ο μέσος χρόνος παράδοσης ήταν 30 ημέρες. Με χαμηλό δείκτη 12 ημερών τον Μάιο του 2020 (περίπου στην έναρξη της πανδημίας).
  • Πιο πρόσφατα, ο μέσος όρος του Ιανουαρίου 2023 ήταν 23 ημέρες. Και ο μέσος όρος του Φεβρουαρίου 2023 ήταν 24 ημέρες.
    Αλλά αυτό φτάνει πολύ κοντά στον Φεβρουάριο του 2022 (27 ημέρες) και τον Φεβρουάριο του 2021 (21 ημέρες).

«Τα ταξίδια αναψυχής έχουν μικρότερο χρόνο παράδοσης και αυτού του είδους τα ταξίδια είναι ακόμα πιο κυρίαρχα από ό,τι πριν από την πανδημία, επισημαίνει ο Bram Gallagher, οικονομολόγος του AirDNA.

Τελευταία, οι άνθρωποι μπορεί να έχουν μάθει να είναι πιο αυθόρμητοι ή ακόμα και καιροσκόποι με τον ταξιδιωτικό προγραμματισμό».

Πώς μπορείτε να βελτιώσετε τις κρατήσεις στην Airbnb

1. Τιμές

Το ότι οι ταξιδιώτες περιμένουν περισσότερο για να κάνουν κράτηση δεν σημαίνει απαραίτητα ότι πρέπει να μειώσετε τις τιμές.
Ενώ οι κρατήσεις είναι πιο αργές, οι τιμές σε διανυκτερεύσεις και τα συνολικά έσοδα εξακολουθούν να αυξάνονται σε ετήσια βάση. Για το 2023, το AirDNA προβλέπει ότι οι μέσοι ημερήσιοι ρυθμοί (ADR) θα αυξηθούν κατά 1,7%.
Ωστόσο, αυτό είναι πιο αργό από τα προηγούμενα δύο χρόνια, επομένως θα χρειαστεί να διαχειριστείτε την καταχώριση σας πιο προληπτικά για να βεβαιωθείτε ότι θα πάρετε το κομμάτι της πίτας σας.

2. Σωστά έπιπλα

Το να έχετε τα σωστά έπιπλα θα κάνει την καταχώρισή σας ελκυστική για τους υποψήφιους επισκέπτες.
Θυμηθείτε να σκέφτεστε σαν επισκέπτης όταν επιπλώνετε το ακίνητο σας. Να έχετε κατά νου την ατμόσφαιρα και τις τιμές σας για να προσελκύετε εύκολα τους ιδανικούς καλεσμένους σας.

3. Επαγγελματικές φωτογραφίες

Μόλις το σπίτι σας είναι τέλεια διακοσμημένο, φροντίστε να τραβήξετε επαγγελματικές φωτογραφίες.
Η καλή φωτογραφία ενοικίασης διακοπών επηρεάζει 100% τις κρατήσεις σας.
Το να βασίζεστε στις φωτογραφίες του iPhone είναι ένας σίγουρος τρόπος για να εγγυηθείτε ότι οι πιθανοί επισκέπτες θα επιλέξουν άλλο σπίτι έως ότου το δικό σας είναι ένα από τα τελευταία διαθέσιμα.