Σύνταξη: tourismtoday.gr

Οι διακοπές μεγαλύτερης διάρκειας βοηθάνε τους Βρετανούς να εξοικονομήσουν χρήματα, σε δημοφιλείς προορισμούς όπως η Κέρκυρα και η Κρήτη.

Αυτό αποκαλύπτει έρευνα της Which? που ανέλυσε τις τιμές 400 πακέτων διακοπών τον Απρίλιο από παρόχους, συμπεριλαμβανομένων των easyJet holidays, Jet2holidays, Love Holidays, On The Beach και TUI για τις αναχωρήσεις Αυγούστου από το Λονδίνο.

Σε 26 περιπτώσεις, η διαμονή για 11 νύχτες αντί για 10 ήταν φθηνότερη συνολικά. Το Which? βρήκες επίσης περιπτώσεις όπου η παράταση ενός ταξιδιού κατά μία νύχτα θα κόστιζε λιγότερο από 5 λίρες επιπλέον ανά άτομο.

Ένα παράδειγμα αποκάλυψε ότι δύο άτομα που έπαιρναν ένα all-inclusive πακέτο τεσσάρων αστέρων στη Φουερτεβεντούρα με την TUI τον Αύγουστο θα μπορούσαν να εξοικονομήσουν 1.188 λίρες επεκτείνοντας τη διαμονή τους από 10 νύχτες σε 11, εξοικονόμηση 28%.
Οι μικρότερες διακοπές θα κόστιζε 4.148 λίρες, αλλά η επιλογή μιας διαμονής 11 διανυκτερεύσεων μείωσε την τιμή σε 2.960 λίρες.

Πώς μπορούν να κάνουν φθηνές διακοπές σε Κέρκυρα και Κρήτη οι Βρετανοί

  • Σε μια άλλη περίπτωση με την TUI δύο άτομα που μοιράζονται ένα δίκλινο δωμάτιο με μπαλκόνι ή βεράντα στην Κέρκυρα με τιμή B&B θα μπορούσαν συλλογικά να εξοικονομήσουν 584 ή 292 λίρες ανά άτομο. Αυτό θα μείωνε το κόστος των διακοπών κατά σχεδόν ένα τρίτο (31%), από 1.862 σε 1.278 λίρες.
  • Σε μία περίπτωση, για 1 λίρα επιπλέον ανά άτομο, δύο άτομα θα μπορούσαν να επεκτείνουν τη διαμονή 10 διανυκτερεύσεων στην Κρήτη με easyJet σε 11 διανυκτερεύσεις, ανεβάζοντας το συνολικό κόστος σε 2.544 λίρες για δύο άτομα που μοιράζονται ένα κρεβάτι και πρωινό σε σχέση με 10 διανυκτερεύσεις και τιμή 2.542 λίρες.

Τι παίζει ρόλο στις τιμές

Μια σειρά παραγόντων μπορεί να καθορίσει την τελική τιμή, αλλά η προσφορά και η ζήτηση – οι διακοπές 11 ημερών είναι συχνά λιγότερο δημοφιλείς – και οι διαφορετικές ημερομηνίες πτήσεων μπορούν να παίξουν ρόλο.

Η ομάδα καταναλωτών παραδέχτηκε ότι αυτό το είδος μπόνους είναι αρκετά ασυνήθιστο, αλλά η εξοικονόμηση μπορεί να είναι σημαντική.

“Αν κάνετε κράτηση για διακοπές, αξίζει να ελέγξετε εάν μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα κάνοντας κάποιες μικρές αλλαγές στις ημερομηνίες του ταξιδιού σας και στη διάρκεια της διαμονής σας, τόνισε ο Jo Rhodes, ταξιδιωτικός συντάκτης στο Which?.

Αν και φαίνεται αντιφατικό, περιστασιακά υπάρχουν σημαντικές εξοικονομήσεις που πρέπει να κάνετε με την παράταση του ταξιδιού σας.”