“Πράσινες” ταξιδιωτικές συνήθειες που πρέπει να υιοθετήσετε και να επενδύσετε.

Αυτά που ξεκίνησαν ως περιβαλλοντική πρωτοβουλία, γρήγορα έγιναν κομμάτι της ανάπτυξης των επιχειρήσεων.

Η εκπαίδευση, η ενθάρρυνση και η οικονομική στήριξη για πιο “πράσινα ταξίδια” αποτελούν αξιόλογη επένδυση για τις εταιρείες.

Η συμπεριφορά των ταξιδιωτών αλλάζει και αναζητούν την βιώσιμη δράση ακόμα και στην απόδραση.

Η ποδηλασία και η χρήση δημόσιων συγκοινωνιών για παράδειγμα στο ταξίδι, μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα στον πλανήτη.

Είναι πρακτική για πάνω από δέκα χρόνια στην Αμερική, αλλά και σε άλλες χώρες της Ευρώπης όπου κυβερνήσεις και επιχειρήσεις έχουν δεσμευτεί με πρωτόκολλο.

Ορισμένες χώρες, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, προσφέρουν ακόμη και φορολογικά πλεονεκτήματα στις επιχειρήσεις που υιοθετούν τέτοιες πρακτικές.

Ένας τομέας που οι περισσότερες χώρες έχουν στοχεύσει, για αλλαγές τα τελευταία χρόνια είναι οι μεταφορές.

Το σχέδιο για “πράσινα ταξίδια” ή Green Travel Plans (GTP), εστιάζεται στην πόλη και τις αστικές περιοχές και αφορά στον συντονισμό όλων των επιχειρήσεων και φορέων που εμπλέκονται με τον τουρισμό.

Μέσα από συγκεκριμένες στρατηγικές διαχείρισης, οι οποίες εξετάζουν τη συνολική μείωση των επιπτώσεων των μετακινήσεων και των μεταφορών στο περιβάλλον, προωθούνται αποτελεσματικότερες αποδοτικότερες επιλογές για τους ταξιδιώτες και τους επιχειρηματίες του τομέα.

Τα GTP περιλαμβάνουν μέτρα για την καλύτερη χρήση όλων των επιλογών μεταφοράς, που δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον.

Το περπάτημα και η ποδηλασία ενθαρρύνονται, όπως και η περιήγηση με τα δημόσια μέσα μεταφοράς -με εκπτώσεις από τους φορείς εκμετάλλευσης ή επιδοτήσεις.

Οι επιχειρήσεις, παράλληλα με την Πολιτεία έχουν το δικό τους ρόλο στη δημιουργία των GTP, όπως το παράδειγμα της ανακύκλωσης ή του ελέγχου της ρύπανσης.

Η λογική για τον βιώσιμο τρόπο ζωής και στα ταξίδια, επικεντρώνεται στο μεγαλύτερο μέρος στην χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς για τους επισκέπτες καθώς και στις πρακτικές των καταλυμάτων.

Οι περισσότερες περιοχές που δεσμεύονται στην GTP  επενδύουν σε ένα καλύτερο σύστημα δημόσιων συγκοινωνιών, με περισσότερες γραμμές μετρό, ηλεκτρικά ή βιοντίζελ και οχήματα μεταφοράς (RTV), χώρο για ποδηλάτες για καλύτερες διαδρομές γύρω από τις πόλεις.

Ένα καλύτερο σύστημα δημόσιων μεταφορών προσφέρει οφέλη σε επιχειρηματίες αλλά και σε ταξιδιώτες, όπως μείωση…

  • των εκπομπών CO2
  • εξάρτησης από το εισαγόμενο πετρέλαιο
  • χρόνων ταξιδιού
  • κόστους ταξιδιού
  • άγχους από την ταλαιπωρία στην οδήγηση

Υιοθετήστε “πράσινες” πρακτικές στην εταιρεία σας

Οι “πράσινες” ταξιδιωτικές πρακτικές δεν θα βοηθήσουν μόνο στην προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και στην εταιρική εικόνα σας.

  • Με τις “πράσινες” πρακτικές τεχνολογίες εξοικονόμησης ενέργειας θα βγείτε διπλά κερδισμένοι. Θα μειώσετε έως και 25% το λειτουργικό σας κόστος και θα προσελκύσετε τουρίστες με οικολογικές ευαισθησίες -που σύμφωνα με έρευνες έχουν υψηλά εισοδηματικά κριτήρια.
  • Παρέχετε όλες τις πληροφορίες και διευκολύνσεις για τις δημόσιες μεταφορές.
  • Προσφέρετε εκπτώσεις με τις τοπικές εταιρείες μεταφοράς.
  • Δώστε ποδήλατο, μία επιλογή που κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος.
  • Πιέστε τις Αρχές της πόλης για χρήση e-bike