Σύνταξη: tourismtoday.gr

Από την περιπέτεια και τον ρομαντισμό μέχρι τα επαγγελματικά και οικογενειακά ταξίδια, οι συνεχώς μεταβαλλόμενες ταξιδιωτικές τάσεις, φέρνουν επανάσταση στην κοινότητα της φιλοξενίας.

Οι ταξιδιώτες πιέζουν πολύ πέρα ​​από τις ζώνες άνεσης τους, αναζητώντας μοναδικές αποδράσεις που πυροδοτούν τις αισθήσεις, προωθούν την περιπέτεια και παρέχουν ευκαιρίες στις οικογένειες να δημιουργήσουν αναμνήσεις.

Για τις επωνυμίες φιλοξενίας, η αλλαγή παρουσιάζει μια ευκαιρία για ανάπτυξη, αναδιαμορφώνοντας τις προσφορές και αξιοποιώντας τις νέες τάσεις στην αρχιτεκτονική για ξενοδοχεία με στόχο να προσελκύσουν διαφορετικούς ταξιδιώτες.

Το αρχιτεκτονικό γραφείο Edsa αποκαλύπτει μερικές από τις αξιοσημείωτες ταξιδιωτικές που θα αλλάξουν το 2023, τον σχεδιασμό των ξενοδοχείων.

Ταξίδια με βάση την εμπειρία, πολλαπλών γενεών

Οι ξενοδόχοι θα πρέπει να αντιμετωπίσουν την αύξηση στα ταξίδια πολλών γενεών που βασίζονται στην εμπειρία.
Τα ξενοδοχεία και τα θέρετρα πρέπει να υπερβούν τις παραδοσιακές τους προσφορές για να παραμείνουν ανταγωνιστικά.

Ο προγραμματισμός και οι ανέσεις, όπως ένα σπα για ενήλικες, ένα κλαμπ για παιδιά και ένα κέντρο δραστηριοτήτων για εφήβους πρέπει να εξελιχθούν, καθώς οι ταξιδιώτες όλων των γενεών είναι πρόθυμοι να συμμετάσχουν σε μοναδικές δραστηριότητες συντροφικότητας σε αντίθεση με τις μοναχικές αποδράσεις.

Βουτιά στον τοπικό πολιτισμό

Τα ταξίδια γνωριμίας με τον τοπικό πολιτισμό είναι μια άλλη μεγάλη τάση για τους τουρίστες, καθώς και μια έμπνευση για ξενοδοχεία και θέρετρα.

Φαινομενικά δευτερεύουσες λεπτομέρειες, όπως πέτρες που χρησιμοποιούνται στα πλακόστρωτα ή οι λεπτομέρειες υφής των εσωτερικών τοίχων και των επίπλων αντανακλούν την κουλτούρα του προορισμού, ειδικά όταν έχουν δημιουργηθεί από ντόπιους.

Τέτοιες πινελιές κάνουν τεράστια διαφορά στην αντίληψη των ανθρώπων για την αυθεντικότητα και στο πώς νιώθουν στην διάρκεια της παραμονής τους.

Ταξίδι ευχαρίστησης

Με περισσότερους ανθρώπους να εργάζονται εξ αποστάσεως, η τάση του συνδυασμού επαγγελματικών και ταξιδιών αναψυχής σε «ταξίδια αναψυχής» άνοιξε την πόρτα για τους ξενοδόχους να σχεδιάσουν για όλες τις κλίμακες. Από ομάδες σε διακοπές έως μεμονωμένους ταξιδιώτες που πρέπει να εργαστούν.

Η σχεδίαση ξενοδοχείου για ταξιδιώτες αναψυχής απαιτεί τη δημιουργία χώρων που λειτουργούν για ομάδες, ενώ ανταμείβει τους εργαζόμενους επισκέπτες με ιδιωτικότητα για παραγωγικότητα, είτε είναι μόνοι τους είτε με την οικογένεια ή τους φίλους τους. Η λύση είναι οι ανέσεις κλιμάκωσης.

Δίνοντας έμφαση στη βιωσιμότητα

Υπάρχει μεγάλος θόρυβος σχετικά με τη σημασία της βιωσιμότητας για τους ταξιδιώτες μετά την πανδημία.

Ωστόσο, η έννοια της βιωσιμότητας έχει φτάσει στο σημείο της υπερβολικής συζήτησης και η έννοια έχει γίνει πολύ ευρεία.

Οι ξενοδόχοι, αντί να παραμείνουν στην τάση «βιωσιμότητας», η καλύτερη στρατηγική είναι να επικεντρωθούν στην «καλά στρογγυλεμένη ευεξία», με σχέδιο ευεργετικό για τη φύση που τροφοδοτεί την ευημερία για τους επισκέπτες.

Η άνοδος στα ταξίδια αυξάνει την επίγνωση της ψυχικής και σωματικής κατάστασης του καθενός μετά από όλα όσα έχουν συμβεί στον κόσμο.
Οι ξενοδόχοι που εκμεταλλευτούν αυτή τη μοναδική στιγμή συνδέοντας το σχεδιασμό στις ανάγκες και τις επιθυμίες των σύγχρονων ταξιδιωτών θα επωφεληθούν όσο και οι επισκέπτες τους.