Σύνταξη: tourismtoday.gr

Πέρα από τη φυσική εμπειρία του ταξιδιού, η αναμονή και ο σχεδιασμός του έχουν επίσης σημαντικό αντίκτυπο στη διάθεση. Και μπορούν να ωφελήσουν την ψυχική υγεία σε περιόδους υψηλού άγχους όπως αυτή της πανδημίας.

Αυτό αποκαλύπτει μελέτη του Πανεπιστημίου Cornell. Τα αποτελέσματα τεσσάρων συνδυασμένων ερευνών της μελέτης έδειξαν ότι “η αναμονή για μια εμπειρία τείνει να είναι πιο ευχάριστη και συναρπαστική από την αναμονή για λήψη ενός υλικού αγαθού”.

Όπως είναι γνωστό, μεγάλο μέρος της ταξιδιωτικής εμπειρίας συμβαίνει πριν ακόμη ξεκινήσει η απόδραση.

Η εκτεταμένη έρευνα, ο προγραμματισμός και η κράτηση για την προετοιμασία ενός ταξιδιού είναι στο στάδιο της ενεργητικής αναμονής.
Πολλοί άνθρωποι κάνουν κράτηση για τα ταξίδια τους αρκετές εβδομάδες έως μήνες νωρίτερα. Προσθέτοντας μια σημαντική περίοδο παθητικής αναμονής στο μείγμα. Υπό το πρίσμα αυτό, τα αποτελέσματα αυτής της μελέτης δείχνουν ότι:

  • Ο προγραμματισμός ενός ταξιδιού μπορεί να ωφελήσει την ψυχική υγεία σε παρατεταμένες περιόδους υψηλού άγχους όπως αυτή.
  • Η διάθεση των τουριστών επηρεάζεται θετικά σε όλα τα στάδια πριν από την άφιξη ή την αναμονή ενός ταξιδιού.

Σύμφωνα με το Think with Google, “τα ταξίδια ξεκινούν όταν οι άνθρωποι αρχίζουν να ονειρεύονται μία απόδραση. Και συνεχίζουν μέχρι το ίδιο το πολυαναμενόμενο ταξίδι”.

Η έρευνα δείχνει ότι οι ταξιδιώτες έχουν αυξήσει το συναίσθημα στα περισσότερα, αν όχι όλα, χρονικά στάδια του ταξιδιού τους.