Ο αντίκτυπος τεχνολογιών όπως η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, η ρομποτική, το AI και το 5G θα είναι επίκεντρο στην ημερήσια διάταξη στο Dubai Airshow, το οποίο πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο Dubai World Central (DWC), στο Dubai Airshow Site, από τις 14-18 Νοεμβρίου 2021.

Το Dubai Airshow 2021 θα χρησιμεύσει ως πλατφόρμα για να αναδείξει τον ρόλο των τεχνολογιών αιχμής στην ενίσχυση της ανάκαμψης των αεροπορικών, αεροδιαστημικών και αμυντικών βιομηχανιών μετά τον αντίκτυπο της πανδημίας COVID-19 σε αυτούς τους τομείς.

Ο αντίκτυπος της πανδημίας έχει επιταχύνει τη χρήση νέων τεχνολογιών, όπως τεχνητή νοημοσύνη (AI), μηχανική μάθηση, ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, λύσεις χωρίς επαφή, 5G, ρομποτική και αυτοματοποίηση. Αυτές οι λύσεις χρησιμεύουν ως μέσο για την προώθηση νέων ευκαιριών στον κλάδο και την ενίσχυση της ασφάλειας, των λειτουργιών, της παραγωγικότητας και της κερδοφορίας.

Μια πρόσφατη έκθεση δείχνει ότι το 69% των στελεχών της αεροδιαστημικής και της άμυνας δηλώνουν ότι έχουν δώσει προτεραιότητα στην πρόβλεψη και την ανταπόκριση σε γεγονότα εφοδιαστικής αλυσίδας προκειμένου να προστατεύσουν την εμπειρία των πελατών.

Ο COVID-19 τόνισε την ανάγκη για πιο ανθεκτικές, ευέλικτες και προσαρμόσιμες αλυσίδες εφοδιασμού για τη βιομηχανία. Τα στελέχη συμφωνούν συντριπτικά με τις αναδυόμενες τεχνολογίες, όπως η τεχνητή νοημοσύνη, το διαδίκτυο των πραγμάτων, ο αυτοματισμός και οι φορητές συσκευές, έχουν επιταχύνει τον ρυθμό αυτοματοποίησης τα τελευταία τρία χρόνια.

Το 60% των στελεχών της βιομηχανίας κάνουν επίσης τις επενδύσεις για μακροχρόνια απομακρυσμένη εργασία προτεραιότητα για τους επόμενους έξι μήνες. Αυτό δείχνει την αυξανόμενη σημασία του ψηφιακού μετασχηματισμού στους τομείς της αεροδιαστημικής, της αεροπορίας και της άμυνας.

Το AI χρησιμοποιείται επίσης για την παροχή εξατομικευμένων ταξιδιωτικών εμπειριών στους επιβάτες προκειμένου να δημιουργήσει τη μέγιστη ικανοποίηση των πελατών. Μια νέα μελέτη αγοράς προέβλεπε CAGR 46,4% για την τεχνητή νοημοσύνη στην αεροπορική αγορά έως το 2023.

Στο πλαίσιο του Dubai Airshow 2021, αεροδιαστημικές εταιρείες από όλο τον κόσμο θα παρουσιάσουν και θα παρουσιάσουν τις τελευταίες τεχνολογίες και καινοτομίες τους για να προωθήσουν την ανάπτυξη του κλάδου στην περιοχή και τον κόσμο. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει επίσης προγράμματα συνεδρίων αφιερωμένα στα θέματα της AI, 5G και της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο.

Νέες ιδέες, καινοτομία και υψηλότερες προσδοκίες πελατών δημιούργησαν μια πρωταρχική ευκαιρία για νεοσύστατες επιχειρήσεις στους τομείς της αεροπορίας, της άμυνας και του αεροδιαστημικού.

Σε συνεργασία με το Dubai Airshow θα είναι μια νέα εκδήλωση εκκίνησης που ονομάζεται VISTA – ένα κέντρο εκκίνησης που δίνει στους καινοτόμους στον τομέα της αεροδιαστημικής και της άμυνας μια σπάνια ευκαιρία πρόσβασης σε επιχειρηματίες κεφαλαίου και επενδυτές που αναζητούν ολοένα και περισσότερο ενοχλητικούς νεοεισερχόμενους που μπορούν να ξεπεράσουν οι μεγάλοι παίκτες. Η VISTA θα παρουσιάσει μια σειρά από υπο-εκδηλώσεις σε συνεργασία με το Gothams, έναν κορυφαίο επιταχυντή που βοηθά στην οικοδόμηση της επόμενης γενιάς αεροδιαστημικών και αμυντικών επιχειρήσεων.

Μια πρόσφατη ανακοίνωση μεταξύ της Amadeus και της νορβηγικής εταιρείας αερολιμένων Avinor ανοίγει το δρόμο για ένα άψογο ταξίδι ταξιδιού για τους επιβάτες. Η Avinor, η οποία διαθέτει 44 αεροδρόμια, δοκιμάζει την τεχνολογία χωρίς επαφή που επιτρέπει στους επιβάτες να κάνουν check in, να αφήνουν αποσκευές, να προχωρούν με ασφάλεια και να επιβιβάζονται στην πτήση τους.