Σύνταξη: tourismtoday.gr

Το 47% των Αμερικανών (στην πλειοψηφία ηλικίας 25-34 ετών) χρηματοδότησε τις διακοπές του πέρυσι με πιστωτικές κάρτες, σύμφωνα με έρευνα από το πρόγραμμα καταναλωτικής πίστης ScoreSence της One Technologies.

  • Το 53% ανέφερε ότι οι δαπάνες για τις διακοπές του 2022 προστέθηκαν «κάπως» ή «εξαιρετικά» στο τρέχον χρέος.
  • Το 37% ανησυχεί για την εξόφληση των λογαριασμών των διακοπών του.

Οι συμμετέχοντες ανέφεραν ότι ήταν πιο πιθανό να χρησιμοποιήσουν πιστωτική κάρτα ή χρηματοδότηση με μεταγενέστερη αποπληρωμή για τις διακοπές τους. Το 41% χρησιμοποίησε μετρητά, η πλειοψηφία των οποίων είναι άνω των 54 ετών.

  • 1 στους 4 καταναλωτές θα εξοφλήσει την πιστωτική του κάρτα αμέσως.
  • 1 στους 5 καταναλωτές σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει την επιστροφή φόρου για να βοηθήσει στην πληρωμή των λογαριασμών των διακοπών του.

Με την αύξηση του χρέους, το 37% ανησυχεί ή «κάπως» ανησυχεί για την εξόφληση των λογαριασμών των διακοπών του. Σχεδόν το 56% ξεπέρασε «ελαφρά» ή «πολύ» τον προϋπολογισμό του για τις διακοπές του 2022.

Οι άνω των 54 ετών ήταν πιο πιθανό να παραμείνουν εντός του προϋπολογισμού σε σύγκριση με άλλες ηλικιακές ομάδες.

  • Το 44% ξόδεψε περισσότερα το 2022 από ό,τι το 2021.
  • Οι ηλικίες 25-34 (54%) δαπάνησαν περισσότερα το 2022 από ό,τι το 2021 σε σύγκριση με άλλες ηλικιακές ομάδες.
  • Το 50% ξόδεψε περισσότερα σε τρόφιμα και ποτά, καθώς και σε δώρα για την οικογένεια το 2022 σε σχέση με το 2021.

«Σε ένα τυπικό έτος, μετά από τις διακοπές παρατηρούνται καθυστερημένες πληρωμές σε πιστωτικές κάρτες, αλλά φέτος είναι διαφορετικά, γιατί πολλοί καταναλωτές βασίζονται σε πιστωτικές κάρτες για να πληρώσουν για τους συνήθεις λογαριασμούς και υπηρεσίες του νοικοκυριού, Carlos Medina, αντιπρόεδρος της One Technologies.

Επίσης ανησυχητικό είναι ότι πολλοί καταναλωτές αναμένουν και βασίζονται σε επιστροφές φόρου για να εξοφλήσουν τους λογαριασμούς των διακοπών, αλλά οι επιστροφές χρημάτων για πολλούς από αυτούς, φέτος αναμένεται να είναι πολύ μικρότερες.»