Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η Airbnb εγκαινιάζει την νέα στρατηγική Airbnb Setup για να φέρει περισσότερα ακίνητα στην πλατφόρμα της.

Οι έμπειροι οικοδεσπότες υψηλής αξιολόγησης (superhosts) θα καθοδηγούν δωρεάν ιδιοκτήτες με στόχο να προσθέσουν το ακίνητο τους στην πλατφόρμα Airbnb.
Η επαφή τους θα είναι μέσω συνομιλίας κειμένου, φωνής ή βίντεο.

Μόλις ολοκληρωθεί η εγγραφή του νέου οικοδεσπότη, ο Superhost θα λαμβάνει μια ανταμοιβή σε μετρητά. Σύμφωνα με την Airbnb το ποσό μπορεί να ποικίλλει, αλλά δεν παρείχε εύρος.

Το Airbnb Setup ξεκίνησε με 1.500 Superhost σε περισσότερες από 80 χώρες να έχουν αναλάβει να βοηθήσουν νέους οικοδεσπότες να ξεκινήσουν αλλά και να προσθέσουν περισσότερους ιδιοκτήτες στο μέλλον.

«Σήμερα, όπως και κατά τη διάρκεια της μεγάλης ύφεσης το 2008, οι άνθρωποι ενδιαφέρονται ιδιαίτερα να κερδίσουν επιπλέον εισόδημα μέσω της φιλοξενίας, τονίζει ο Brian Chesky, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Airbnb.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο εισάγουμε έναν εύκολο τρόπο για εκατομμύρια ανθρώπους να καταχωρήσουν στην Airbnb στα σπίτια τους».

Η ιδέα προέκυψε από το ότι οι άνθρωποι που σκέφτονται να κάνουν εγγραφή για πρώτη φορά μπορεί να θεωρήσουν πιο δύσκολη την διαδικασία από ό,τι είναι.