Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η Βουλγαρία ονομάζει δρόμο «Nomad Place» σε μια προσπάθεια να προσελκύσει περισσότερους digital nomads. Συγκεκριμένα ένας δρόμος στο βουλγαρικό χιονοδρομικό κέντρο Semkovo, του δήμου Belitsa, ονομάστηκε επίσημα «Nomad Place».

Η απόφαση που έλαβε το Υπουργείο Τουρισμού της Βουλγαρίας μαζί με τον δήμο Belitsa, τιμά τους ψηφιακούς νομάδες που μετέτρεψαν το χιονοδρομικό κέντρο σε κόμβο για απομακρυσμένους εργαζόμενους από χώρες σε όλο τον κόσμο.

Το Semkovo στοχεύει να προσφέρει ένα περιβάλλον όπου μια ποικιλόμορφη παγκόσμια ψηφιακή κοινότητα νομάδων μπορεί εύκολα να συνδυάσει εργασία, ζωή και σύνδεση με τη φύση.

Αυτή η νέα προσπάθεια αποκαλύπτει ότι η Σόφια είναι αφοσιωμένη στην ηγεσία καινοτόμων τουριστικών στρατηγικών και αγκαλιάζει την αυξανόμενη τάση του ψηφιακού νομαδισμού. Με τη μετονομασία των δρόμων, σηματοδοτεί μια σημαντική κίνηση στην αλλαγή του κόσμου των απομακρυσμένων ταξιδιών.

Παρά το γεγονός ότι η Βουλγαρία προσελκύει σημαντικό αριθμό λάτρεις της εξ αποστάσεως εργασίας, δεν διαθέτει ψηφιακή νομαδική βίζα.

Ωστόσο, η Βουλγαρία είναι μέρος της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΕΕ). Ως εκ τούτου, οι ψηφιακοί νομάδες που διαμένουν σε οποιαδήποτε από τις χώρες της ΕΕ επιτρέπεται να εισέλθουν και να ζήσουν στη χώρα για περίοδο έως και τριών μηνών χωρίς καμία υποχρέωση θεώρησης.

Όσοι σχεδιάζουν να παρατείνουν τη διαμονή τους στη Σόφια τις τελευταίες 90 ημέρες μπορούν να υποβάλουν αίτηση για βίζα D, η οποία είναι η πλησιέστερη άδεια σε ψηφιακή νομαδική βίζα.