Σύνταξη: tourismtoday.gr

Το Τόκιο εγκαινιάζει εμπειρίες εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας για να τονώσει τον τουρισμό. Η κυβέρνηση του Τόκιο και το Tokyo Convention and Visitors Bureau δημιούργησαν δύο ψηφιακές εμπειρίες με σκοπό να προωθήσουν την ελκυστικότητα της πόλης ως προορισμού για τους τουρίστες.

Το πρώτο είναι μια εικονική διαδραστική πύλη στην πλατφόρμα Roblox που ονομάζεται «Hello! Tokyo Friends”. Πρόκειται για μια εμπειρία παιχνιδιού που βασίζεται σε ένα εικονικό αστικό τοπίο του Τόκιο. Περιλαμβάνει δραστηριότητες όπως κυνήγι θησαυρού, παιχνίδια ασήμαντα και άλλες δραστηριότητες.

Το δεύτερο ψηφιακό προϊόν είναι μια νέα εφαρμογή, το Tokyo Hunt, που συνδέει τον εικονικό κόσμο στο Roblox με την πραγματική πόλη του Τόκιο. Επισκεπτόμενοι καθορισμένα σημεία με την εφαρμογή, οι χρήστες μπορούν να συλλέγουν “έμβλημα” που τους δίνουν ανταμοιβές Roblox. Η εφαρμογή διαθέτει επίσης επαυξημένη πραγματικότητα, ώστε καθώς οι χρήστες περιηγούνται στο Τόκιο, μπορούν να τραβούν φωτογραφίες με χαρακτήρες από τον εικονικό κόσμο του Roblox.