Οι ξενοδόχοι στις ΗΠΑ προσφέρουν περισσότερες αμοιβές και πλήθος κινήτρων για να προσελκύσουν και να διατηρήσουν ταλέντα, σύμφωνα με νέα έρευνα που διεξήχθη από την American Hotel & Lodging Association (AHLA).

Αυτό αποτελεί ένα βήμα στην προσπάθεια εύρεσης προσωπικού, καθώς περισσότερα από τα δύο τρίτα των ξενοδοχείων στις ΗΠΑ συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν ελλείψεις.

Τους τελευταίους έξι μήνες, το 82% των ερωτηθέντων ξενοδόχων έχει αυξήσει τους μισθούς, με τους μισθούς του Δεκεμβρίου να καταγράφουν υψηλό μέσο όρο ρεκόρ.

Επιπλέον, το 59% προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία ως προς το ωράριο εργασίας και το 33% επεκτείνει τις παροχές. Ωστόσο, το 72% δηλώνει ότι εξακολουθεί να μην μπορεί να καλύψει ανοιχτές θέσεις.

Το 67% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι αντιμετωπίζει έλλειψη προσωπικού και το 12% είπε ότι είναι «πολύ υποστελεχωμένο», που σημαίνει ότι η έλλειψη επηρεάζει την ικανότητά τους να λειτουργούν. Η πιο κρίσιμη ανάγκη προσωπικού είναι η καθαριότητα, με το 48% να την κατατάσσει ως την κορυφαία ανάγκη για προσλήψεις.

Οι αριθμοί, πάντως, είναι βελτιωμένοι σε σχέση με τον Μάιο του 2023, όταν το 82% των ερωτηθέντων στην έρευνα ανέφερε ότι αντιμετώπιζε έλλειψη προσωπικού.

Οι συνεχείς προκλήσεις στελέχωσης οδηγούν σε ιστορικές ευκαιρίες σταδιοδρομίας στα αμερικανικά ξενοδοχεία, σύμφωνα με την Ένωση. Υπάρχουν περισσότερες από 70.000 κενές θέσεις εργασίας σε ξενοδοχεία σε όλη τη χώρα, ενώ από τον Δεκέμβριο του 2023, οι εθνικοί μέσοι μισθοί στα ξενοδοχεία ήταν στο υψηλό όλων των εποχών των 23,91 $ ανά ώρα, σύμφωνα με το Γραφείο Στατιστικών Εργασίας .

Επιπλέον, οι μέσοι μισθοί στα ξενοδοχεία έχουν αυξηθεί ταχύτερα από τους μέσους μισθούς σε όλη τη γενική οικονομία από την πανδημία και εντεύθεν, ενώ έχουν βελτιωθεί οι συνθήκες εργασίας.