Οι Αμερικανοί τουρίστες είναι γνωστό ότι προτιμούν διακοπές πολυτελείας. Και δαπανούν το μεγαλύτερο μέρος του ταξιδιωτικού τους προϋπολογισμού σε ξενοδοχεία, σε πτήσεις και φαγητό ενώ τα ψώνια και τα αξιοθέατα καταλαμβάνουν το 10% των εξόδων τους. Αυτά πριν από την πανδημία. Γιατί τώρα ένα μεγάλο ποσοστό έχει αλλάξει τις ταξιδιωτικές του συνήθειες.

Το καλοκαίρι του 2020, το 41% ​​των Αμερικανών αύξησε τα ταξίδια με RV, κάμπινγκ και τα οδικά ταξίδια. Αιτία; Η πανδημία.

Αυτό αποκαλύπτει έρευνα του SatelliteInternet. Το RV’ing -εν μέσω του COVID -19 δίνει τη δυνατότητα στους ταξιδιώτες να ικανοποιήσουν την τάση για περιπλάνηση, διατηρώντας παράλληλα έναν υψηλό βαθμό απομόνωσης και τηρώντας τις κοινωνικές αποστάσεις.

Οι πωλήσεις RV τον Ιούνιο αυξήθηκαν κατά 170% σε ετήσια βάση, ενώ οι κρατήσεις για το Σαββατοκύριακο της 4ης Ιουλίου που πραγματοποιήθηκαν μέσω του ιστότοπου ενοικίασης RVshare είχαν αυξηθεί κατά 81% σε σχέση με αντίστοιχο διάστημα το 2019.

  • Το 47% είχε ακυρώσει κρατήσεις αεροπορικών εταιρειών και ξενοδοχείων αυτό το καλοκαίρι.
  • Το 56% δήλωσε ότι είχαν αγοράσει ή ενοικιάσει ένα RV λόγω του COVID-19.
  • Το 67% των κατόχων RV αύξησαν τη χρήση RV τους εν μέσω της πανδημίας.
  • Το 76% δήλωσαν ότι ένιωθαν ασφαλείς να ταξιδεύουν σε ένα RV κατά τη διάρκεια της πανδημίας.
  • Το 59% ανέφεραν ότι έχουν εργαστεί εξ αποστάσεως από ένα RV.
  • Το 84% δήλωσαν ότι θέλουν πρόσβαση στο διαδίκτυο ενώ ταξιδεύουν σε ένα RV.
  • Το 80% δήλωσαν ότι έχουν την τεχνολογία τους μαζί τους όταν πηγαίνουν RV’ing (τηλέφωνα, tablet, κονσόλες παιχνιδιών, φορητούς υπολογιστές κ.λπ.).

Που ταξίδεψαν

Στο οδικό τους ταξίδια πολλοί Αμερικανοί αναζήτησαν έναν νέο προορισμό για να ξεφύγουν από το καθημερινό περιβάλλον. Και επέλεξαν προορισμούς σε πολιτείες -όπως Αριζόνα, η Καλιφόρνια, η Φλόριντα, το Νιου Τζέρσεϋ- που διαθέτουν αμμώδεις παραλίες και άφθονο ήλιο, ιδανικούς για χαλάρωση το καλοκαίρι.