Σύνταξη: tourismtoday.gr

Πάνω από 17.000 Ρώσοι διέσχισαν τα σύνορα της Πολωνίας μέσω Καλίνινγκραντ σε διάστημα 5 ημερών από τις 23 Δεκεμβρίου έως τις 27 Δεκεμβρίου.

Λόγω των κυρώσεων που έχει επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) στη Ρωσία, οι Ρώσοι δεν μπορούν να ταξιδέψουν με απευθείας πτήσεις από χώρες του μπλοκ. Έτσι, φτάνουν στην περιοχή και μετά από εκεί πετούν στη Ρωσία.

Οι πολωνικές αρχές δήλωσαν ότι ο αριθμός των ανθρώπων πέρασαν τα σύνορα με σκοπό να πετάξουν στη Ρωσία τα Χριστούγεννα έχει αυξηθεί σημαντικά αυτές τις μέρες.
Κατά την ίδια περίοδο, συνολικά 4.998 οχήματα πέρασαν από τα σύνορα.

Ο αριθμός ατόμων και οχημάτων που διασχίζουν τα σύνορα είναι σημαντικά υψηλότερος σε σύγκριση με τις άλλες ημέρες. Σύμφωνα με τις αρχές αναμένεται μεγαλύτερος διελεύσεων τις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου, καθώς τα ρωσικά Χριστούγεννα γιορτάζονται στις 7 Ιανουαρίου.

Αρκετοί Ρώσοι που διαμένουν στην ΕΕ ταξιδεύουν με τα αυτοκίνητα τους στο αεροδρόμιο Κραμπρόβο του Καλίνινγκραντ και πετούν για Μόσχα ή Αγία Πετρούπολη.
Μόλις τελειώσει η παραμονή τους στη Ρωσία, επιστρέφουν στο ίδιο αεροδρόμιο μπαίνουν ξανά στο έδαφος της ΕΕ. Αυτή είναι αυτή τη στιγμή μια από τις φθηνότερες επιλογές για να ταξιδέψουν στη Ρωσία από χώρες της ΕΕ.