Σύνταξη: tourismtoday.gr

Τα slots μπαίνουν στην μάχη αποτροπής ακυρώσεων στα αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου.
Η κυβέρνηση ανακοίνωσε μια εφάπαξ «αμνηστία» στους κανόνες slots αεροδρομίων, δίνοντας τη δυνατότητα στις αεροπορικές εταιρείες να προσφέρουν ένα «ρεαλιστικό θερινό πρόγραμμα» που ελαχιστοποιεί την αναστάτωση.

Οι υπουργοί Μεταφορών Grant Shapps και Αεροπορίας Robert Courts δήλωσαν ότι αυτή η πολιτική είναι «ένα εξαιρετικό μέτρο» ενώ η βιομηχανία σημειώνει πρόοδο στην πρόσληψη των απαραίτητων εργαζομένων.

Τουριστικοί πράκτορες ανέφεραν ότι οι ταξιδιώτες παραμένουν προβληματισμένοι σχετικά με τις πτήσεις στην περίοδο αιχμής, εν μέσω φόβων για ελλείψεις προσωπικού και ακυρώσεις αεροπορικών εταιρειών και αυτό το καλοκαίρι.

Οι αεροπορικές εταιρείες θα έχουν την ευκαιρία να παραδώσουν τις θέσεις απογείωσης και προσγείωσης πριν από την καλοκαιρινή αιχμή «για να τις βοηθήσουν να σχεδιάσουν ένα πρόγραμμα παραδοτέων» και να αποφύγουν τις ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

Η ανακοίνωση ανέφερε ότι τα slots είναι εμπορικά περιουσιακά στοιχεία υψηλής αξίας και οι αεροπορικές εταιρείες πρέπει να τα χρησιμοποιούν ορισμένες φορές κάθε σεζόν για να τα διατηρήσουν.

Η κυβέρνηση θα δώσει τώρα στις αεροπορικές εταιρείες ένα σύντομο παράθυρο για να παραδώσουν slots για την υπόλοιπη θερινή περίοδο εφ όσον δεν είναι βέβαιοι ότι θα μπορέσουν να λειτουργήσουν.

«Αυτό θα βοηθήσει τους επιβάτες να βρουν εναλλακτικές διευθετήσεις εκ των προτέρων, αντί να αντιμετωπίσουν το είδος των ακυρώσεων της τελευταίας στιγμής που παρατηρήθηκαν κατά τη διάρκεια του Πάσχα αναφέρεται στην κυβερνητική ανακοίνωση.

Με την επιφύλαξη της κοινοβουλευτικής έγκρισης, το μέτρο εκμεταλλεύεται τη νέα μας ελευθερία να ορίζουμε τους δικούς μας κανόνες για τα slots μετά την αποχώρηση από την ΕΕ και έρχεται αφότου ο υπουργός Μεταφορών και ο υπουργός Αεροπορίας προέτρεψαν τη βιομηχανία να αναπτύξει ένα παραδοτέο και ρεαλιστικό καλοκαιρινό πρόγραμμα».