Την πεποίθηση ότι ο τουρισμός είναι η βιομηχανία που μπορεί να βοηθήσει την Ελλάδα να ανακάμψει, εξέφρασε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος, από το βήμα της εκδήλωσης του συλλογικού φορέα των τουριστικών πρακτόρων «HATA», με θέμα την παρουσίαση του Eos Code, ενός χρήσιμου εργασιακού εργαλείου για τα τουριστικά γραφεία.

Αναλυτικά ο χαιρετισμός του Υπουργού:

«Το 2011 είχαμε δύο μεγάλες επιτυχίες στον χώρο του διεθνούς τουρισμού: πρώτον, καταφέραμε να εκλεγεί η Ελλάδα στην Προεδρία της Ευρώπης στον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού, και δεύτερον, συμμετέχουμε για πρώτη φορά στην επιτροπή Μεταφορών και Τουρισμού του Παγκοσμίου Οικονομικού Φόρουμ, το λεγόμενο Νταβός, που ετοίμασε την ατζέντα του G20 στα θέματα τουρισμού.  

Οι δύο αυτοί φορείς διαμορφώνουν την ατζέντα του τουρισμού για τα επόμενα 20 χρόνια και είναι τιμή και επιτυχία που είμαστε παρόντες.  Αν θέλουμε να έχουμε λέγειν πρέπει να είμαστε εκεί και να έχουμε απόψεις για τα θέματα που επεξεργάζονται.

Για αυτό και θέλω να σας συγχαρώ για την πρωτοβουλία σας και να σας μιλήσω για τις προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας και το πως διαμορφώνεται το τοπίο του τουρισμού σήμερα διεθνώς.

Κάτω από τις όποιες συνθήκες αυτή η διπλή διάκριση θα ήταν επιτυχία για την χώρα μας.  Την εποχή της κρίσης όμως αυτή η επιτυχία έχει τεράστια ουσιαστική αλλά και συμβολική σημασία.

Η συμβολική σημασία είναι σε όλους προφανής. Σε μια δύσκολη περίοδο για την Ελληνική οικονομία, η χώρα μας δείχνει ότι έχει σημαντικές παραγωγικές δυνάμεις με διεθνές κύρος και δυνατότητες ανάπτυξης.  Δείχνει ότι έχει την δυνατότητα να ανακάμψει, επενδύοντας στα συγκριτικά της πλεονεκτήματα. Και αυτό αναγνωρίζεται όχι από συμπάθεια αλλά από τους διεθνείς οργανισμούς με το μεγαλύτερο κύρος και τα πιο αυστηρά κριτήρια στον κόσμο».