Η χρήση ιδιωτικών αεροσκαφών στην Ευρώπη έχει αυξηθεί σχεδόν κατά ένα τρίτο τους τελευταίους μήνες σε σύγκριση με τα επίπεδα πριν από την πανδημία.

Το Λονδίνο κατέγραψε τις περισσότερες ιδιωτικές πτήσεις – περισσότερες από 12.000 τον Ιούλιο – ενώ η Νάπολη, το Άμστερνταμ και το Βερολίνο κατέγραψαν τις μεγαλύτερες αυξήσεις στην κίνηση ιδιωτικών αεροσκαφών μεταξύ των πιο δημοφιλών αεροδρομίων από συγκριτικά με τα επίπεδα του 2019.  Αυτό αποκάλυψαν τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης Επιχειρηματικής Αεροπορίας.

Η British Airways, η Deutsche Lufthansa και άλλοι μεγάλοι αερομεταφορείς ακύρωσαν δεκάδες χιλιάδες ενδοευρωπαϊκές πτήσεις αυτό το καλοκαίρι εν μέσω ελλείψεων προσωπικού.

Ο αριθμός των ατόμων που πετούν ιδιωτικά για πρώτη φορά έχει αυξηθεί έως και 40%.

Η ταχεία ανάπτυξη έχει πυροδοτήσει πολιτική καταιγίδα στη Γαλλία σχετικά με τις εκπομπές άνθρακα των ιδιωτικών αεροσκαφών, καθώς η χώρα προσπαθεί να επιτύχει τους κλιματικούς στόχους της.

Το Λονδίνο ανέφερε 37% περισσότερες ιδιωτικές πτήσεις τον Ιούλιο σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2019, ενώ το Παρίσι ανέφερε αύξηση 43%.

Συνολικά στην Ευρώπη, η ιδιωτική κίνηση αυξήθηκε σχεδόν 30% από τα προ πανδημίας επίπεδα σε σχεδόν 179.000 πτήσεις.

Οι αριθμοί είναι ακόμη πιο εντυπωσιακοί υπό το φως της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Τον Ιούλιο, η Μόσχα ανέφερε μόλις 354 ιδιωτικές πτήσεις από τις 1.862 πτήσεις που καταγράφηκαν πριν από τρία χρόνια.