Με αυξημένες αφίξεις και διανυκτερεύσεις κατά 4% σε σχέση με πέρυσι ολοκληρώνεται η φετινή τουριστική περίοδος στον νομό Ρεθύμνου. Σημειώνεται ότι σε αυτές δεν περιλαμβάνονται τα στοιχεία Οκτωβρίου.

Η σεζόν ολοκληρώνεται με θετικό πρόσημο και με πολλές ιδιαιτερότητες αφού όπως λένε οι ξενοδόχοι η αύξηση των τζίρων είναι κατά κύριο λόγο πληθωριστική και τα καθαρά έσοδα είναι περιορισμένα λόγω της ακρίβειας που εξακολουθεί να αποτελεί το μεγάλο αγκάθι.

Η ενεργειακή και η οικονομική κρίση που ταλανίζει την Ευρώπη και ο ψηλός πληθωρισμός ο οποίος επίσης αποτελεί ευρωπαϊκό πρόβλημα και δεν είναι κατεξοχήν ελληνικό, είχαν επιπτώσεις στην τουριστική περίοδο. Η τιμή ήταν φέτος το βασικό κριτήριο για την επιλογή του τουριστικού πακέτου.

Ειδικότερα, τα καταλύματα δυο αστέρων κατέγραψαν όλη τη σεζόν σημαντική αύξηση ενώ τον μήνα Μάιο τα πεντάστερα και τα τετράστερα ξενοδοχεία κατέγραψαν αύξηση της τάξεως του 14,51% κάτι που αποτυπώνει τη διάθεση και την ανάγκη για τα ταξίδια.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του συλλόγου Ξενοδόχων Μανόλης Τσακαλάκης: «Τη φετινή σεζόν ξεπερνάμε τους στόχους, που είχαμε θέσει. Θεωρητικά θα είμαστε ένα 4% και κάτι παραπάνω από πέρυσι στις αφίξεις σε επίπεδο Κρήτης. Αλλά, τα καθαρά έσοδα θα είναι λιγότερα παρότι κάναμε μεγαλύτερους τζίρους. Οι τζίροι είναι πολύ μεγαλύτεροι, αλλά τα καθαρά έσοδα των πάσης φύσεως εταιριών και όχι μόνο των ξενοδοχειακών, ακόμα και στην αγορά, στον επισιτισμό, στα εστιατόρια, στις ταβέρνες, στα μαγαζιά, όλοι έχουν κάνει κάτι καλύτερο από πέρυσι, με μόνη διαφορά τα χρήματα που θα τους μείνουν καθαρά θα είναι λιγότερα και από τα περυσινά και πολύ λιγότερα από του 2019».