Σύνταξη: tourismtoday.gr

Για τον συνεδριακό τουρισμό, τις επιδόσεις του, καθώς και τις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει μιλά σε συνέντευξή της στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, Τρίποντο στην οικονομία, στον Alpha 98,9 η πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων (HAPCO), Ρένα Τόλη.

«Επειδή ο συνεδριακός τουρισμός και οι εκδηλώσεις είναι μία πάρα πολύ δυνατή ένεση της οικονομίας σε κάθε χώρα. Είχαμε περάσει μία μεγάλη κρίση, φτάσαμε το 2019 να έχει ανέβει η Ελλάδα να έχει φτάσει στη 13η θέση στον ευρωπαϊκό χάρτη και στην 21η θέση στον παγκόσμιο χάρτη. Η Αθήνα είχε κερδίσει να ανέβει στη 17η θέση από την 24η στην οποία ήταν το 2018 και η Θεσσαλονίκη παράλληλα έκανε τη μεγαλύτερη πρωτιά κι έφτασε στην 39η θέση από την 53η που ήταν το 2018», επισημαίνει η Ρένα Τόλη.

«Για φέτος υπάρχουν τα τοπικά, τα ελληνικά συνέδρια που είναι κυρίως ιατρικά, δηλαδή είναι με ιατρικούς φορείς. Το συνέδριο θέλει από 6 μήνες μέχρι 2 και 3 χρόνια πριν για να οργανωθεί, διότι προαναγγέλλουν τα συνέδρια. Τα διεκδικούν πάρα πολλές χώρες με πάρα πολλές υποδομές, μεγάλες, που εμείς δεν έχουμε. Έχουμε το Μέγαρο Μουσικής της Αθήνας και το Μέγαρο Μουσικής της Θεσσαλονίκης», τονίζει η πρόεδρος του HAPCO.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:

https://www.alpha989.com/Interview.aspx?a_id=91660