To πιο δημοφιλές ψηφιακό νόμισμα, το Bitcoin, κάνει «βουτιά» και χάνει το ένα πέμπτο της αξίας του την τελευταία εβδομάδα.

Το sell-off αυτής της εβδομάδας έχει οδηγήσει το κρυπτονόμισμα από τις 11.000 δολάρια στις 8.573 δολάρια (6.952 ευρώ) σύμφωνα με το Reuters. Σήμερα υποχωρεί 8,3%.

Τα Ethereum, Ripple και Litecoin, τρία μεγάλα ψηφιακά νομίσματα επίσης έχουν βαριές απώλειες αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με το coinmarketcap.com.

Στις ΗΠΑ η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έκανε αυστηρή προειδοποίηση στους επενδυτές κρυπτονομισμάτων:

«Πολλές πλατφόρμες αναφέρονται ως “ανταλλακτήρια” δίνοντας την ψευδή εντύπωση στους επενδυτές ότι είναι υπό ρύθμιση ή συμβαδίζουν με ρυθμιστικά πρότυπα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Αν και κάποια αυτά υποστηρίζουν ότι χρησιμοποιούν αυστηρά πρότυπα για να έχουν μόνο υψηλής ποιότητας ψηφιακά ενεργητικά, η Επιτροπή δεν εξετάζει αυτά τα πρότυπα ή τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία που οι πλατφόρμες επιλέγουν, οπότε τα αποκαλούμενα πρότυπα δεν θα πρέπει να εξομοιώνονται με τα υπάρχοντα πρότυπα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς».

Σύμφωνα με τους Financial Times, στις αυξανόμενες ανησυχίες ανάμεσα στους επενδυτές των ψηφιακών νομισμάτων, προστέθηκαν οι «μεγάλου μεγέθους» προσπάθειες για επιθέσεις από χάκερς στο ανταλλακτήριο Binance, την Τετάρτη.