Σύνταξη: tourismtoday.gr

Για την ιδιωτικοποίηση του 67% των μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας, καθώς και για τις προοπτικές ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής μιλά σε συνέντευξή της στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, Τρίποντο στην οικονομία, στον Alpha 98,9, η Ρεγγίνα Δηλαβέρη, πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας (ΟΛΗΓ).

«Είμαστε μέρος του διαδρόμου μεταφοράς που συνδέει Ανατολή με Δύση και λόγω της Εγνατίας Οδού. Αποτελούμε έναν σημαντικό διάδρομο μεταφοράς ανθρώπων και εμπορευμάτων και αυτό συνεισέφερε ακόμη περισσότερο στην εκδήλωση ενδιαφέροντος.

Μέσω της ιδιωτικοποίησης, το λιμάνι θα αποκτήσει άλλη μορφή, θα αναπτυχθεί και ο τομέας της κρουαζιέρας και της μαρίνας, καθώς στα προαπαιτούμενα είναι η κατασκευή μαρίνας 340 θέσεων στην πόλη της Ηγουμενίτσας. Πιστεύουμε ότι θα αλλάξει μορφή καθολικά», επισημαίνει η πρόεδρος του ΟΛΗΓ.

«Σε επίπεδο κρουαζιέρας έχουμε ανταγωνιστή το λιμάνι της Κέρκυρας που είναι λιμάνι εκκίνησης κρουαζιέρας. Πλην όμως πέρυσι με ενέργειες που είχαμε κάνει, είχαμε καταφέρει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και είχαμε 9 κρατήσεις, οι οποίες, ωστόσο, ακυρώθηκαν και συμπαρέσυρε και το 2021, που μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ενδιαφέρον για κρουαζιέρα.

Ωστόσο, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και κρατήσεις στα καταφύγια τουριστικών σκαφών που διαχειρίζεται ο ΟΛΗΓ», τονίζει η Ρεγγίνα Δηλαβέρη, λέγοντας πως αυτή την περίοδο πραγματοποιούνται και οι απαραίτητες διαδικασίες για την ανάπτυξη και λειτουργία υδατοδρομίου στην Ηγουμενίτσα.

«Είμαστε σε μια διαδικασία που διαδραματίζονται και ολοκληρώνονται έργα στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Έχουμε βάλει το λιμάνι στην “πράσινη” ατζέντα της χώρας, έχουμε ενταχθεί σε ευρωπαϊκά προγράμματα. Έχουμε LNG για την τροφοδοσία των πλοίων με αέριο, που είναι το καύσιμο του μέλλοντος. Προχωρούμε στην ανάδειξη ενός λιμανιού μηδενικού ενεργειακού αποτυπώματος, χρησιμοποιώντας Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας για την παραγωγή και χρήση ηλεκτρικής ενέργειας.

»Υπάρχουν συντονισμένες ενέργειες με την περιφέρεια Ηπείρου, η οποία έχει ανεβάσει πάρα πολύ την τουριστική προβολή της Ηπείρου και στην ενδοχώρα και στα παράλια. Το ενδιαφέρον και η άνοδος των τουριστών που επισκέπτονται την Ήπειρο ετησίως αυξάνονται και σε αυτό συμβάλλει και το λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Η πλειονότητα των τουριστών είναι Ιταλοί, υπάρχει και εσωτερικός τουρισμός. Χάρη στο αεροδρόμιο, ωστόσο, υπάρχει τουρισμός από όλες τις χώρες», συμπληρώνει η πρόεδρος του ΟΛΗΓ.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:

https://www.alpha989.com/Interview.aspx?a_id=91627