Με ανοδικούς ρυθμούς ρεκόρ κινούνται τα ταξίδια στην Ανταρκτική σύμφωνα με πρόσφατη έρευα από την Astute Analytica.

Ειδικότερα, η παγκόσμια αγορά ταξιδιών στον βόρειο πόλο προβλέπεται να δημιουργήσει πωλήσεις 2.003,6 εκατ. δολαρίων μέχρι το 2031, καταγράφοντας ρυθμό ανάπτυξης 10,28% κατά την περίοδο πρόβλεψης από το 2023 έως το 2031.

Υπενθυμίζεται ότι το 2022, οι πωλήσεις στην παγκόσμια πολική ταξιδιωτική αγορά ήταν 830,5 εκατ. δολάρια ΗΠΑ.

Τα ταξίδια περιπέτειας στον πόλο αυξάνονται σε δημοτικότητα.

Η παγκόσμια ταξιδιωτική αγορά στην Ανταρκτική σημειώνει σταθερή ανάπτυξη λόγω της έμφασης στον υπεύθυνο και βιώσιμο τουρισμό και της επιταχυνόμενης οικονομικής άνθησης.

Τα πολυτελή ταξίδια στην Ανταρκτική είναι σε άνοδο και οι καθηλωτικές εμπειρίες εκτιμώνται ιδιαίτερα ως τάσεις της αγοράς.

Ένας από τους βασικούς μοχλούς της ταξιδιωτικής αγοράς στον βόρειο πόλο εξακολουθεί να είναι η αυξανόμενη επέκταση των αναδυόμενων οικονομιών καθώς η παγκοσμιοποίηση προχωρά μαζί με τις αναβαθμίσεις των υποδομών σε διάφορα μέρη του κόσμου.

Το προφίλ των τουριστών

Πολλοί τουρίστες θέλουν να δουν από πρώτο χέρι τα αποτελέσματα των πρωτοβουλιών διατήρησης και της κλιματικής αλλαγής. Τα Ιμαλάια αποτελούν ισχυρό μαγνήτη για τους λάτρεις του μεγάλου υψομέτρου στη μέση αυτών των ψυχρών περιοχών.

Μάλιστα οι Αμερικανοί κυριαρχούν στα ταξίδια στα Ιμαλάια με ποσοστό 33% της συνολικής δημογραφίας των επισκεπτών. Η Κίνα έρχεται στη δεύτερη θέση με 16%.

Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη, αντί να ταξιδεύουν για διασκέδαση, περισσότερο από το 60% όσων ταξιδεύουν στις πολικές περιοχές το κάνουν για εκπαιδευτικές και μοναδικές εμπειρίες.

Αυτοί οι τουρίστες ηλικίας μεταξύ 30 και 50 ετών είναι διατεθειμένοι να ξοδέψουν, κατά μέσο όρο, 20.000 έως 25.000 δολάρια ΗΠΑ σε μια πολική εκδρομή, υπογραμμίζοντας τον κορυφαίο χαρακτήρα του τομέα.

Η Ανταρκτική απόλυτος κυρίαρχος

Το τμήμα της Ανταρκτικής παρήγαγε πάνω από το 39% των εσόδων της παγκόσμιας ταξιδιωτικής αγοράς στους πόλους.

Περίπου 50.000 άτομα επισκέφτηκαν την Ανταρκτική το 2022 και προβλέπεται ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί σε 100.000 μέχρι το τέλος του 2023.

Η Generation X γενιά, η οποία αντιπροσωπεύει πάνω από το 54% της παγκόσμιας αγοράς πολικών ταξιδιών, έχει ιδιαίτερα μοτίβα και προτιμήσεις που έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην πολική ταξιδιωτική αγορά.

Η Ευρώπη δημιούργησε πάνω από το 34% των εσόδων

Το 2022, η Ευρώπη δημιούργησε το 34% από τα έσοδα και έγινε ο ηγέτης της αγοράς. Πολλοί παράγοντες συμβάλλουν σε αυτή την υπεροχή, συμπεριλαμβανομένου του γεγονότος ότι τα πολικά ταξίδια είναι πιο προσιτά και υλικοτεχνικά εφικτά από την Ευρώπη λόγω της εγγύτητάς τους στην περιοχή της Αρκτικής.