Aύξηση 450% στις διεθνείς κρατήσεις κατέγραψε η Delta Airlines από τότε που ανακοινώθηκε το άνοιγμα των ΗΠΑ σε πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες.

Πολλές διεθνείς πτήσεις αναμένεται να λειτουργήσουν 100% πλήρεις με υψηλό όγκο επιβατών τις επόμενες εβδομάδες, ανέφερε η Delta.

Οι αεροπορικές εταιρείες αυξάνουν ήδη τα υπερατλαντικά ταξίδια κατά 21%. Αυτό συμβαίνει στις πτήσεις μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και ΗΠΑ που έχουν προγραμματιστεί για τον Νοέμβριο τον Οκτώβριο.

Η British Airways προηγείται με 1.697 πτήσεις και ακολουθούν η Virgin Atlantic (634 πτήσεις). Ακολουθεί η American Airlines (632), η United (400) και η Delta (205).

Η ισχυρή ζήτηση αντανακλάται τόσο σε ταξιδιώτες αναψυχής όσο και σε ταξιδιώτες επαγγελματίες. Οι προτιμώμενοι προορισμοί είναι η Νέα Υόρκη, η Ατλάντα, το Λος Άντζελες, η Βοστώνη και το Ορλάντο.

Η αεροπορική εταιρεία θα πραγματοποιήσει συνολικά 139 πτήσεις από 55 διεθνείς προορισμούς σε 38 χώρες που προσγειώνονται στις ΗΠΑ τη Δευτέρα, προσφέροντας περισσότερες από 25.000 θέσεις.