Σύνταξη: tourismtoday.gr

Οι ακαθάριστες κρατήσεις του Expedia Group αυξήθηκαν με ρεκόρ 20%, για το πρώτο τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου 2023. Η εταιρεία κατέγραψε τα υψηλότερα έσοδα πρώτου τριμήνου ποτέ, αύξηση 18%.

Τα οικονομικά αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο του Expedia Group

  • Οι κρατήσεις καταλυμάτων στα 21,1 δις δολάρια ήταν σε επίπεδα ρεκόρ.
  • Τα υψηλότερα έσοδα πρώτου τριμήνου ήταν 2,7 δις δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 18%, σε σύγκριση με το 2022.
  • Τα έσοδα B2B ήταν 668 εκατομμύρια δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 55%, σε σύγκριση με το 2022.
  • Ρεκόρ καθαρών μετρητών από λειτουργικές δραστηριότητες ύψους 3,2 δις δολαρίων και ρεκόρ ελεύθερων ταμειακών ροών ύψους 2,9 δις δολαρίων.
  • Επαναγοράστηκε με επιταχυνόμενο ρυθμό 600 εκατομμύρια δολάρια ή περίπου 6 εκατομμύρια μετοχές από έτος μέχρι σήμερα.

«Το πρώτο τρίμηνο είδε ισχυρή ταξιδιωτική ζήτηση λόγω της αύξησης των διεθνών ταξιδιών, των μεγάλων ταξιδιών στις πόλεις και της επαναλειτουργίας στην Ασία, δήλωσε ο Peter Kern, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Expedia Group.

Επενδύσαμε σε αυτή τη ζήτηση οδηγώντας σε ρεκόρ κρατήσεων καταλυμάτων και συνεχίσαμε τη δύναμη στη χρήση της εφαρμογής και στον αριθμό των μελών αφοσίωσης. Είδαμε επίσης ισχυρή ανάπτυξη στο B2B, λόγω της διευρυνόμενης βάσης συνεργατών και της ανάπτυξης από τους υπάρχοντες συνεργάτες μας.

Η απόδοσή μας βελτιώθηκε από τη μεγαλύτερη ταχύτητα δοκιμών και την επιτάχυνση της ανάπτυξης AI και ML, συμπεριλαμβανομένης της πρόσφατης ενσωμάτωσης του ChatGPT στην εμπειρία μας στο iOS».