Η ταξιδιωτική και τουριστική βιομηχανία στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής (MENA) αναμένεται να φθάσει τα 350 δις. δολάρια μέχρι το 2027, σύμφωνα με την εταιρεία MENA Research Partners.

Ειδικότερα, η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) αναμένεται να καταγράψουν ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 5% τα επόμενα δέκα χρόνια.

Αυτή τη στιγμή, τα ΗΑΕ και η Σαουδική Αραβία αντιπροσωπεύουν περίπου το 50% της αγοράς τουρισμού των χωρών της MENA, ανέφερε χαρακτηριστικά η ερευνητική εταιρεία.

Ο τομέας των ταξιδιών και του τουρισμού στις χώρες του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου (GCC) ξεπερνά τους παγκόσμιους τουριστικούς δείκτες όσον αφορά στην ανάπτυξη και στις δαπάνες, καθώς η συμβολή του τουρισμού στο συνολικό ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ) είναι 5% έναντι 3,8% παγκοσμίως.

Τέλος, ο τουρισμός αναψυχής απέφερε περίπου 115 δισεκατομμύρια δολάρια στην περιοχή το 2017, με το Ντουμπάι να προσελκύει 15 εκατομμύρια επισκέπτες το 2017 και να κατατάσσεται ως η έκτη πιο δημοφιλής πόλη στον κόσμο.