Η Μαδρίτη υποδέχτηκε 890.031 επισκέπτες τον Ιούνιο, σημειώνοντας τον υψηλότερο αριθμό για το 2023, σύμφωνα με την Έρευνα πληρότητας ξενοδοχείων που δημοσιεύτηκε από το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής (INE).

Σύμφωνα με την έρευνα του ΙΝΕ, ο αριθμός των ταξιδιωτών αυξήθηκε κατά 12,3% σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2022 και οι διανυκτερεύσεις αυξήθηκαν κατά 8,3%.

Και τα δύο ποσοστά είναι σημαντικά υψηλότερα από τον μέσο όρο της Ισπανίας, η οποία κατέγραψε αύξηση 4,7% στους ταξιδιώτες και 3,3% στις διανυκτερεύσεις τον Ιούνιο.

Σε ετήσια βάση, αθροίζοντας τους τελευταίους δώδεκα μήνες έως τον Ιούνιο του 2023, ο αριθμός των ταξιδιωτών ήταν κοντά στα 9,4 εκατομμύρια, αντιπροσωπεύοντας ετήσια αύξηση 27,4%, πάνω από τον ισπανικό μέσο όρο του 20,7%.

Οι ξενοδόχοι της Μαδρίτης ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό στην άνοδο του τουρισμού, εφαρμόζοντας καινοτόμες στρατηγικές για να προσελκύσουν ένα ευρύ φάσμα ταξιδιωτών. Η πλειοψηφία των επισκεπτών τον Ιούνιο προέρχονταν από την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική, σηματοδοτώντας την ανανεωμένη εμπιστοσύνη στα διεθνή ταξίδια.

Οι στρατηγικές προώθησης ήταν ένας σημαντικός παράγοντας στην τουριστική έκρηξη της Μαδρίτης. Πολλά ξενοδοχεία έχουν προσφέρει ειδικές τιμές και πακέτα, συμπεριλαμβανομένων αποκλειστικών εμπειριών που επιτρέπουν στους επισκέπτες να εμβαθύνουν στην πλούσια ιστορία και τη ζωντανή κουλτούρα της Μαδρίτης.