Το ποσό ρεκόρ των 15,8 εκατ. δολαρίων ξόδεψαν οι Αμερικανοί σε διεθνείς τουριστικές δραστηριότητες που σχετίζονται με ταξίδια τον περασμένο Ιανουάριο, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της μηνιαίας παρακολούθησης ταξιδιωτικού εμπορίου του Εθνικού Γραφείου Ταξιδιών και Τουρισμού της Αμερικής (NTTO).

Αυτός ο αριθμός είναι υψηλότερος από οποιονδήποτε άλλο μήνα πριν από το ξέσπασμα της πανδημίας τον Ιανουάριο του 2020.

Πρόσθετα στοιχεία δείχνουν ότι οι αναχωρήσεις επιβατών αεροπορικών υπηκόων των ΗΠΑ από αυτή τη χώρα προς ξένες χώρες έφτασαν τα 4,283 εκατ. τον Ιανουάριο, αύξηση 75% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2022. Αυτός ο αριθμός υπερβαίνει επίσης τον όγκο του Ιανουαρίου 2019 κατά 7%.

Οι διεθνείς επισκέπτες που έφτασαν στις Ηνωμένες Πολιτείες εν τω μεταξύ, ξόδεψαν περίπου 14,7 δισεκατομμύρια δολάρια σε ταξίδια στις ΗΠΑ και σε δραστηριότητες που σχετίζονται με τον τουρισμό στη χώρα αυτή τον ίδιο μήνα.

Αυτή είναι μια αλλαγή 63,9% από έτος σε έτος. Από αυτό το ποσό, οι δαπάνες μόνο εντός των Ηνωμένων Πολιτειών από διεθνείς επισκέπτες ανήλθαν σε 7,9 δισεκατομμύρια δολάρια, που είναι 114,4% υψηλότερες από πέρυσι.