Τιμές ρεκόρ κατέγραψαν τα ξενοδοχεία του Λονδίνου τον περασμένο Δεκέμβριο, καθώς η πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου συνέχισε να κυριαρχεί ως κορυφαίος ευρωπαϊκός προορισμός.

Τα τελευταία στοιχεία από την CoStar, διαπίστωσαν ότι η μέση ημερήσια τιμή (ADR) στο Λονδίνο έφτασε τις 208,90 λίρες τον περασμένο μήνα, αυξημένες κατά 2% από το 2022.

Ο δείκτης Revpar (έσοδα ανά διαθέσιμο δωμάτιο) έφτασε επίσης σε νέα ύψη για τον Δεκέμβριο στις 168,07 λίρες, μια ετήσια αύξηση λίγο κάτω από το 8% από έτος σε έτος.

Εν τω μεταξύ, η πληρότητα στο Λονδίνο αυξήθηκε κατά 5,7 ποσοστιαίες μονάδες στο 80,5%, που ήταν το υψηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2018.

Τα στοιχεία της CoStar έδειξαν ότι η Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου και η Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, ήταν οι πιο πολυσύχναστες ημέρες για πληρότητα ξενοδοχείων στο Λονδίνο κατά τη διάρκεια του μήνα, με ποσοστά 94,9% και 94,6% αντίστοιχα.

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι τιμές των δωματίων στο Λονδίνο κορυφώθηκαν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς (31 Δεκεμβρίου), όταν έφτασαν κατά μέσο όρο τις 287,25 λίρες.