Τον αριθμό ρεκόρ των 64.000 διαδρομών και των 2 εκατομμυρίων χιλιομέτρων ξεπέρασαν τα ηλεκτρικά οχήματα της εταιρείας Tesla Motors που ανήκουν στο στόλο των ταξί του Εμιράτου του Ντουμπάι από την έναρξη της λειτουργίας τους το Σεπτέμβριο του 2017.

Ο Διευθυντής της Ένωσης Ταξί του Ντουμπάι (DTC), Αντέλ Αχμέτ Σάριφ δήλωσε πως οι αριθμοί είναι ενδεικτικοί του υψηλού επιπέδου υπηρεσιών που προσφέρει η Tesla Motors, το οποίο είναι ανάλογο της ικανοποίησης των πελατών.

Επιπλέον συμπλήρωσε, ότι η χρήση των ηλεκτρικών οχημάτων και το νέο πακέτο υπηρεσιών εξοικονόμησης ενέργειας της Tesla Motors για τα “πράσινα” ταξί, αποτελούν μέρος της οικολογικής εκστρατείας του Ντουμπάι με σκοπό την αειφόρο ανάπτυξη και πως μέχρι σήμερα έχουν εξοικονομηθεί τουλάχιστον 4,3 εκατομμύρια AED κατανάλωσης καυσίμων.

“Η ζήτηση συνεχίζει να αυξάνεται και φέτος προβλέπεται να κυκλοφορήσουν 125 οχήματα και 13 σταθμοί φόρτισης σε όλο το Ντουμπάι, ενώ η διάθεσή τους θα είναι εφικτή μέσω της εφαρμογής της  Uber, μέσω e-mail, τηλεφωνικού κέντρου ή απευθείας από τον διεθνή αερολιμένα της πρωτεύουσας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων” πρόσθεσε στην ομιλία του ο κοςΣάριφ.

Τα ηλεκτρικά οχήματα της Tesla Motors είναι γνωστά για το μοντέρνο τους σχεδιασμό, με πόρτες που ανοίγουν προς τα πάνω σαν φτερά, το πανοραμικό τους παρμπρίζ, τη διάθεση επτά άνετων θέσεων και τις ασύρματες αναβαθμίσεις του λογισμικού τους.

Όμως, πέρα από την προσοχή που δίνεται σε κάθε όχημα, από τακτική αξιολόγηση περνούν και οι οδηγοί, οι οποίοι υποβάλλονται σε σεμινάρια πρωτού ξεκινήσουν να εργάζονται επίσημα για την DTC καθώς προεξέχοντα ρόλο παίζει η ασφάλεια.