Έτος ρεκόρ για τον τουρισμό της Γαλλίας ήταν το 2017 με 429 εκατ. διανυκτερεύσεις, καταγράφοντας αύξηση 5,6% σε ένα έτος. Τα στοιχεία, τα οποία δόθηκαν από τον οργανισμό INSEE, είναι τα πρώτα επίσημα στοιχεία για το 2017.

Σημειώνεται ότι η αύξηση αφορά όλους τους τύπους καταλυμάτων και το πελατολόγιο (+ 5%) καθώς και μη κατοίκους (+ 6,8%), διευκρινίζει το στατιστικό ινστιτούτο.

Όλα τα τουριστικά καταλύματα (ξενοδοχεία, κάμπινγκ, holiday villages κλπ.) κατέγραψαν πέρυσι 23 εκατ. διανυκτερεύσεις σε σύγκριση με το 2016, σύμφωνα με τη μελέτη Insee Première, η οποία αναφέρει “επίπεδα ρεκόρ, πέρα ​​από τον αριθμό των διανυκτερεύσεων το 2011 και 2016.

Ο INSEE τονίζει ότι ενώ ο ανταγωνισμός από τα ενοικιαζόμενα μέσω διαδικτυακών πλατφορμών καταλύματα (τύπου AirBnb) “εξακολουθεί να υφίσταται”, αυτό “δεν εμποδίζει τα ξενοδοχεία να φθάσουν σε νέο ρεκόρ συμμετοχής” ξένων πελατών.

“Παρά τη μείωση του αριθμού των διανυκτερεύσεων (-3,4%), οι Βρετανοί παραμένουν οι κορυφαία πελάτες για μητροπολιτικά ξενοδοχεία.

Οι Αμερικανοί έρχονται στη δεύτερη θέση “με ένα νέο ρεκόρ 8,7 εκατομμυρίων διανυκτερεύσεων”, και άλμα 16% σε ένα χρόνο. Μετά από μια πτώση του έτους 2016, οι Κινέζοι πελάτες επιστρέφουν με αύξηση 19,2%.

“Όπως και οι Κινέζοι πελάτες, οι πελάτες από τη Μέση Ανατολή διακρίνονται για την πολύ ισχυρή αγοραστική τους δύναμη και είναι πάντοτε πιο πολυάριθμοι: + 6,8% διανυκτερεύσεις σε ένα έτος και διπλασιασμός του αριθμού των διανυκτερεύσεων μεταξύ 2010 και 2017”, σύμφωνα με INSEE.

Τέλος, από την πλευρά τους, οι Ιάπωνες, “πολύ ευαίσθητοι στο πλαίσιο της ασφάλειας”, επέστρεψαν στη Γαλλία, αλλά το επίπεδο συμμετοχής τους (1,3 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις) παραμένει χαμηλότερο από αυτό της περιόδου 2010-2014.