Η Τιφλίδα συνεχίζει να είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ευρώπη καθώς φιλοξένησε πάνω από 3,6 εκατομμύρια ανθρώπους το 2018, ένα πρωτοφανές ρεκόρ τουριστών, το οποίο αυξήθηκε κατά 15,7% τα τρία πρώτα τρίμηνα του 2019.

Η κύρια αύξηση του εισερχόμενου τουρισμού προήλθε κυρίως από την Ευρώπη όπως προαναφέρθηκε. Οι πέντε χώρες που οδηγούν στην αύξηση του εισερχόμενου τουρισμού είναι η Ιρλανδία (72%), η Ελβετία (45%), η Γερμανία (38%), η Δανία (32%) και η Αγγλία (28%).

Οι εορτασμοί για αυτό το επίτευγμα ξεκίνησαν στα μέσα Δεκεμβρίου, καθώς η πόλη επένδυσε πάνω από 4 εκατομμύρια ευρώ και αμέτρητες ώρες στην οικοδόμηση ενός θεάματος για τον εορτασμό του νέου έτους ώστε η πρωτεύουσα της Γεωργίας να φαίνεται μαγευτική για το 2020 με όλες τις εντυπωσιακές διακοσμήσεις της.

Το κύριο χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Τιφλίδα είναι 25 μέτρα ψηλό. Δημιουργήθηκε από την ιταλική εταιρεία IDO SRL και είναι ακόμα πιο γοητευτικό χάρη στην ομοιότητά του με αληθινό έλατο.

Σε ετήσια έρευνα που διεξήγαγε η Γεωργική Εθνική Διοίκηση Τουρισμού, μόνο το 1,7% των επισκεπτών ήταν δυσαρεστημένοι με τη διαμονή τους στην πόλη. Αναφερόμενη ως «η πόλη γεμάτη ιστορία», η Τιφλίδα είναι γνωστή για την ιστορία καθώς και για την αγάπη της για αλλαγές. Και υπάρχει κάτι για όλα τα γούστα στην πόλη, όπως ψώνια, τοπική κουζίνα, εκλεκτό γεωργιανό κρασί και περιηγήσεις στα αξιοθέατα.

Δεδομένης της αναμενόμενης αυξανόμενης ζήτησης, το τουριστικό ρεκόρ αναμένεται να σπάσει για άλλη μια φορά το 2020 και θα προγραμματιστεί ακόμη πιο εντυπωσιακό show light για το νέο έτος.