Περισσότεροι από 40.000 εμπορικοί επισκέπτες επισκέφτηκαν την 65η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών Summer Fancy 2019 στις 23-25 Ιουνίου 2019, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης.
Η Ελλάδα με περισσότερους από 60 εκθέτες είχε την τρίτη μεγαλύτερη εθνική συμμετοχή ανάμεσα στις ευρωπαϊκές χώρες, γεγονός που αποδεικνύει τη δυναμική, που έχουν αναπτύξει οι ελληνικές εξαγωγές στην Αμερική τα τελευταία χρόνια.
Το ελληνικό περίπτερο που ξεχώρισε ανάμεσα σε 50 άλλες εθνικές συμμετοχές, διοργανώθηκε από τον Οργανισμό Enterprise Greece και φιλοξένησε σημαντικούς εξαγωγείς τροφίμων από όλη την Ελλάδα.
Επίσης, συμμετείχε με μεγάλο περίπτερο και η Πανελλήνια Ένωση Μεταποιητών – Τυποποιητών – Εξαγωγέων Επιτραπέζιων Ελιών (ΠΕΜΕΤΕ), η οποία διαχειρίζεται το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Olive You, που στόχο έχει την προώθηση των εξαγωγών της επιτραπέζιας ελιάς, ενός από τους πιο δυναμικούς κλάδους της αγροτικής παραγωγής.
Αξιοσημείωτη είναι και η συμμετοχή των Περιφερειών, Αττικής, Στερεάς Ελλάδας και Κεντρικής Μακεδονίας, οι οποίες κινούνται πολύ δραστήρια στην προώθηση της εξωστρέφειας, βοηθώντας εταιρείες των περιφερειών τους να συμμετάσχουν σε σημαντικές εκθέσεις στο εξωτερικό.
Σε ειδικό χώρο της έκθεσης υπό τον τίτλο “Taste it Live”, διοργανώθηκε από τον Enterprise Greece εκδήλωση γευσιγνωσίας ελληνικής κουζίνας, που επιμελήθηκε η γνωστή σεφ κ. Μαρία Λόη, δίνοντας την ευκαιρία σε ξένους εμπορικούς επισκέπτες να δοκιμάσουν ελληνικές γεύσεις.
Την εθνική συμμετοχή τίμησαν με την παρουσία τους, η Περιφερειάρχης Αττικής κ. Ρένα Δούρου, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, κ. Κωνσταντίνος Κούτρας, ο Σύμβουλος ΟΕΥ Α’, κ. Γεώργιος Μιχαηλίδης και ο Σύμβουλος ΟΕΥ, κ. Βασίλειος Λιβέρης του εμπορικού τμήματος του Προξενείου.