Ρεκόρ επιβατικής κίνησης για 22ο συνεχόμενο μήνα διένυσε το αεροδρόμιο του Heathrow, καθώς τον Αύγουστο πάνω από 7,5 εκατ. επιβάτες ταξίδευσαν μέσω του αεροδρομίου.

Ο αριθμός των επιβατών ήταν κατά 2,6% υψηλότερος από τον ίδιο χρόνο πέρυσι, ενώ ενισχύθηκε από τις αργίες και τους επιβάτες που επέστρεψαν στο τέλος της καλοκαιρινής περιόδου. Η 31η Αυγούστου ξεχώρισε ως η πιο πολυσύχναστη μέρα για τις αφίξεις – καθώς 137.303 επιβάτες έφτασαν στο Heathrow.

Αεροδρόμιο Gatwick

Αύξηση κατέγραψε και η επιβατική κίνηση για το αεροδρόμιο Gatwick του Λονδίνου τον Αύγουστο, αυξημένη κατά 22,3% σε ετήσια βάση λόγω των μακρινών διαδρομών.

Το δίκτυο μεγάλων αποστάσεων του Gatwick αυξήθηκε κατά 18% σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρυσι.

Το αεροδρόμιο εξυπηρετεί τώρα 241 προορισμούς σε ολόκληρο τον κόσμο, με πολλές πόλεις των ΗΠΑ να καταγράφουν μερικές από τις υψηλότερες από έτος σε έτος αυξήσεις στην επιβατική κίνηση τον Αύγουστο.

Αεροδρόμιο του Λούτον

1,7 εκατομμύρια επιβάτες διακινήθηκαν τον Αύγουστο μέσω του αεροδρομίου Luton καταγράφοντας αύξηση 3,1% σε σχέση με πέρυσι με κορύφωση την καλοκαιρινή περίοδο  κατά την οποία περίπου πέντε εκατομμύρια επιβάτες ταξίδευαν μέσω LLA σε διάστημα τριών μηνών.

Ο Αύγουστος ήταν ο 19ος συνεχόμενος μήνας ανόδου του LLA με πάνω από ένα εκατομμύριο επιβάτες να ταξίδεψαν στο αεροδρόμιο. Μεταξύ των πιο πολυσύχναστων πτήσεων ήταν αυτές της Πάφου, της Βενετίας και της Τενερίφης.