Προσωρινά στοιχεία δείχνουν ότι τον Αύγουστο του 2017, η λετονική αεροπορική εταιρεία airBaltic μετέφερε περισσότερους από 380.000 επιβάτες ή κατά προσέγγιση 20% περισσότερους από ό, τι την ίδια περίοδο του 2016.

Για τρίτο συνεχή μήνα, πραγματοποιήθηκε η μεγαλύτερη επιβατική κίνηση στην ιστορία της αεροπορικής εταιρείας. Κατά τη διάρκεια των τριών καλοκαιρινών μηνών, η airBaltic μετέφερε συνολικά περισσότερους από 1.150.000 επιβάτες στο δίκτυό της, που καλύπτει την Ευρώπη, τη Σκανδιναβία, τη Ρωσία, την ΚΑΚ και τη Μέση Ανατολή.

Ο Martin Gauss, Διευθύνων Σύμβουλος της airBaltic δήλωσε τα εξής:

«Ένα τόσο δυνατό καλοκαίρι δεν θα ήταν εφικτό χωρίς την προσθήκη επτά καινούργιων αεροσκαφών Bombardier CS300. Έχουν ξεπεράσει τις προσδοκίες μας. Την περασμένη εβδομάδα, για παράδειγμα, η τελευταία μας προσθήκη στο στόλο, το YL-CSG, πέρασε 100 ώρες στον αέρα, που είναι ένα παγκόσμιο ρεκόρ σειράς C. «

«Όταν εργαστήκαμε στο επιχειρηματικό σχέδιο Horizon 2021 πριν από μερικά χρόνια, θέσαμε μάλλον υψηλές φιλοδοξίες για την αεροπορική εταιρεία. Παρόλα αυτά, ποτέ δεν περίμενε κανείς να δει τέτοια ταχεία ανάπτυξη τόσο νωρίς. Ελπίζουμε να τελειώσουμε το 2017 με εξαιρετικά αποτελέσματα, καθώς οι πωλήσεις μας στο χειμώνα μοιάζουν πολύ ελπιδοφόρες», σημείωσε ο Gauss.

Μέχρι στιγμής, η airBaltic έχει ολοκληρώσει περισσότερες από 3.527 προγραμματισμένες πτήσεις και έχει πραγματοποιήσει πτήσεις άνω των 9.319 ωρών με το ολοκαίνουργιο αεροσκάφος Bombardier CS300. Μέχρι τώρα, κάθε τέταρτος επιβάτης της airBaltic ταξιδεύει με το CS300.

Για την καλοκαιρινή περίοδο του 2018, η airBaltic έχει προσθέσει τη Μάλαγα (Ισπανία), τη Λισαβόνα (Πορτογαλία), το Σπλιτ (Κροατία), το Μπορντό (Γαλλία) και το Γκντανσκ (Πολωνία). Το πλήρες πρόγραμμα των πτήσεων της airBaltic βρίσκεται στην ιστοσελίδα της εταιρείας www.airbaltic.com.

Η airBaltic πραγματοποιεί απευθείας πτήσεις από τη Ρίγα σε περισσότερους από 60 προορισμούς, προσφέροντας βολικές συνδέσεις μέσω της Ρίγας στο δίκτυο της που καλύπτει την Ευρώπη, τη Σκανδιναβία, την ΚΑΚ και τη Μέση Ανατολή. Επιπλέον, η airBaltic πραγματοποιεί απευθείας πτήσεις από το Ταλίν και το Βίλνιους.