Η SNCF Voyageurs, ο κρατικός σιδηροδρομικός φορέας της Γαλλίας, σημείωσε κέρδη για ολόκληρο το έτος 2023 μετά από μια «απότομη» αύξηση της επιβατικής κίνησης.

Ειδικότερα, ανέφερε αύξηση εσόδων κατά 10,4% σε ετήσια βάση στα 19,2 δις. ευρώ, κυρίως λόγω της ώθησης της επιβατικής κίνησης στις υπηρεσίες TGV υψηλής ταχύτητας της τόσο στη Γαλλία όσο και σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Η κίνηση στις υπηρεσίες TGV σε όλη τη Γαλλία σημείωσε αύξηση 3% από έτος σε έτος σε περισσότερους από 124 εκατ. επιβάτες και, μαζί με τις πανευρωπαϊκές υπηρεσίες της, ο αριθμός των επιβατών αυξήθηκε στα 156 εκατ., αυξημένος κατά 6% σε σχέση με το προηγούμενο έτος και νέο ρεκόρ για την εταιρεία.

Εν τω μεταξύ, οι περιφερειακές υπηρεσίες TER σημείωσαν αύξηση 7% στην κίνηση και η τυπική υπηρεσία Intercités ανέφερε αύξηση 5% σε περισσότερους από 11 εκατ. επιβάτες.

Ο όμιλος ανέφερε επίσης ότι οι επενδύσεις έφτασαν σε «ιστορικό επίπεδο» το 2023 μετά από 10,6 δισεκατομμύρια ευρώ που διατέθηκαν για την ανακαίνιση και τον εκσυγχρονισμό του σιδηροδρομικού του δικτύου.

Κοιτάζοντας το 2024, ο όμιλος είπε ότι θα συνεχίσει να «διατηρεί μια ισορροπημένη χρηματοοικονομική δομή» παρά τον πληθωρισμό, το υψηλότερο ενεργειακό κόστος και την αβέβαιη οικονομική κατάσταση.