To αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου σημείωσε ρεκόρ επιβατικής κίνησης κατά τη διάρκεια των εορτών, καθώς περισσότερα από 6,6 εκατομμύρια ταξίδεψαν μέσω του αεροδρομίου – ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό επιβατών σε 79 εκατομμύρια το 2023.

Με μέσο όρο περίπου 216.000 καθημερινούς επιβάτες τον Δεκέμβριο, η πιο πολυσύχναστη ημέρα της κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου ήταν η Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου, με σχεδόν 250.000 να περνούν από το αεροδρόμιο.

Υπήρχαν 142.000 επιβάτες που ταξίδεψαν στις 25 Δεκεμβρίου, με σχεδόν 800 πτήσεις να έφτασαν και να αναχωρούσαν την πιο πολυσύχναστη ημέρα των Χριστουγέννων του αεροδρομίου.

Τα υπερατλαντικά ταξίδια παρέμειναν βασικός μοχλός, με 1,6 εκατομμύρια να ταξιδεύουν από και προς τη Βόρεια Αμερική τον Δεκέμβριο.

Η Νέα Υόρκη (JFK) ήταν ο πιο δημοφιλής προορισμός του Χίθροου φέτος με περισσότερους από τρία εκατομμύρια επιβάτες συνολικά.

Το αεροδρόμιο είπε ότι ο περασμένος μήνας ήταν ο πιο πολυσύχναστος Δεκέμβριος, με τον αριθμό των επιβατών να αυξάνεται σχεδόν 13% σε ετήσια βάση.

Ο τερματικός σταθμός 5 ξεπέρασε τους 33 εκατομμύρια επιβάτες για δεύτερη φορά από τότε που άνοιξε πριν από 15 χρόνια και εξυπηρέτησε 2,6 εκατομμύρια επιβάτες μόνο τον Δεκέμβριο.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Heathrow, Thomas Woldbye, δήλωσε: «Κλείνοντας το 2023 σε υψηλό επίπεδο, τίθενται ισχυρές βάσεις για το 2024 κατά το οποίο το Heathrow θα συνεχίσει να αναπτύσσεται και να διευκολύνει τις δυνατότητες του Ηνωμένου Βασιλείου για παγκόσμια ανάπτυξη».