Η Norwegian Air, διέψευσε τις Κασσάνδρες και τις φήμες για κατάρρευση της που κυκλοφορούσαν το 2018 και την χρονιά που έφυγε όχι μόνο δεν έβαλε λουκέτο, αλλά έκανε ρεκόρ επιβατών.

Το 2018 η αεροπορική εταιρεία διακίνησε 37,3 εκατομμύρια επιβάτες, σημειώνοντας αύξηση 13% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Ωστόσο, ο συντελεστής φορτίου της μειώθηκε κατά 1,7 ποσοστιαίες μονάδες σε 85,8%.

Λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, η αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να πουλήσει αεροσκάφη της και να μειώσει το κόστος.

“Ο συνεχιζόμενος σκληρός ανταγωνισμός, οι υψηλές τιμές του πετρελαίου και οι επιχειρησιακές προκλήσεις το 2018 σε συνδυασμό με τα προβλήματα με τους κινητήρες Rolls Royce, επηρέασαν ιδιαίτερα τα οικονομικά μας αποτελέσματα στο δεύτερο εξάμηνο του 2018, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Norwegian Air, Bjorn Kjos .
Έχουμε δρομολογήσει μια σειρά μέτρων μείωσης του κόστους για να ενισχύσουμε τα οικονομικά μας το 2019, τα οποία θα έχουν άμεση και συνεχή θετική επιρροή όλη τη διάρκεια του έτους”.