Σε ρεκόρ όλων των εποχών οδηγείται η Κέρκυρα όσον αφορά στις αφίξεις στο αεροδρόμιο Ι. Καποδίστριας, καθώς, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, μέχρι το τέλος Ιουλίου διακινήθηκαν 1.787.072.

Ο αριθμός αυτός αντιπροσωπεύει την κίνηση από τις αρχές του χρόνου και δεν περιλαμβάνει τους δύο πιο «φορτωμένους” μήνες της τουριστικής περιόδου, τον Αύγουστο και το Σεπτέμβριο, όπως είναι παραδοσιακά τα τελευταία χρόνια.

Ήδη, σε σχέση με το 2017, η αύξηση στο νησί των Φαιάκων όσον αφορά την κίνηση αεροπορικών επιβατών αγγίζει το 18% (παρά 0,1%) με τον Ιούλιο, το αεροδρόμιο του νησιού να αναδεικνύεται πρωταθλητής στην ποσοστιαία αύξηση σε σχέση με τα άλλα μεγάλα τουριστικά αεροδρόμια της χώρας (Ρόδος, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη, Μύκονος) και τρίτο σε απόλυτο αριθμό αύξησης επιβατών, κάτω από τη Ρόδο (που τα τελευταία χρόνια έχει ξεπεράσει κατά πολύ την Κέρκυρα) και τη Θεσσαλονίκη.

Σημειώνεται ότι τα 3 αεροδρόμια που σημείωσαν τη μεγαλύτερη κίνηση ήταν αυτά της Ρόδου (1,1 εκατ. επιβάτες, αύξηση 4% από πέρυσι), της Θεσσαλονίκης (812.540 επιβάτες, αύξηση 7,2%) και της Κέρκυρας (686.894 επιβάτες, αύξηση 10,9%).