Περισσότερα από 40.000 άτομα – συμπεριλαμβανομένων 30.000 επισκεπτών – παρακολούθησαν την 30η έκδοση της Arabian Travel Market (ATM), που ολοκληρώθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Ντουμπάι.

Αυτό όχι μόνο αντιπροσωπεύει μια ετήσια αύξηση 29% στους συμμετέχοντες σε σύγκριση με το 2022, αλλά αντιπροσωπεύει επίσης μια αύξηση 5% σε σχέση με το 2019, σημειώνοντας νέο ρεκόρ , αποδεικνύοντας ότι ο τομέας των ταξιδιών και του τουρισμού της Μέσης Ανατολής ανθεί.

Σύμφωνα με το θέμα της ATM 2023, «Working Towards Net Zero», περισσότεροι από 2.100 εκθέτες και εκπρόσωποι από περισσότερες από 150 χώρες συγκεντρώθηκαν στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου του Ντουμπάι (DWTC) για να διερευνήσουν πώς η βιομηχανία μπορεί να εξασφαλίσει βιώσιμα ταξίδια για τις μελλοντικές γενιές.

Η Danielle Curtis, Διευθύντρια της Arabian Travel Market, δήλωσε: «Οι συνάδελφοί μου και εγώ είμαστε ενθουσιασμένοι που τόσοι πολλοί επαγγελματίες του τουρισμού μπόρεσαν να έρθουν μαζί μας στο Ντουμπάι για να γιορτάσουμε την 30η έκδοση της έκθεσης και να ρίξουμε τα φώτα της δημοσιότητας στο συνεχιζόμενο ταξίδι του κλάδου μας προς καθαρό μηδέν. Το γεγονός ότι γίναμε μάρτυρες ρεκόρ προσέλευσης στην ATM 2023 είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικό και μια ισχυρή ένδειξη ότι η ταξιδιωτική βιομηχανία της Μέσης Ανατολής βρίσκεται και πάλι σε εξαιρετική κατάσταση».

Η ATM 2023 πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου του Ντουμπάι και οι στρατηγικοί του εταίροι περιλαμβάνουν το Τμήμα Οικονομίας και Τουρισμού του Ντουμπάι (DET) ως Εταίρος Προορισμού, η Emirates ως Επίσημος Συνεργάτης Αεροπορικής Εταιρείας, η IHG Hotels & Resorts ως Επίσημος Συνεργάτης Ξενοδοχείου και η Al Rais Ταξιδέψτε ως Επίσημος Συνεργάτης DMC.