Ρεκόρ εσόδων κατέγραψε το νησί της Μεσογείου το 2016, αξιοποιώντας, μεταξύ άλλων, τη δημοτικότητά του ως προορισμός για τους Βρετανούς και Ρώσους τουρίστες – σύμφωνα με τους επίσημους αριθμούς που δημοσιεύθηκε πρόσφατα.

Οι τουριστικές αρχές της Κύπρου κατέγραψαν έσοδα ύψους € 2.360.000, σημειώνοντας αύξηση 11,9% σε σύγκριση με τα 2.110.000 το 2015 – σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία.

Τα εν λόγω νούμερα αποτελούν ρεκόρ καθώς σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις τα υψηλότερα τουριστικά έσοδα είχαν καταγραφεί το 2001   (2.170.000 ευρώ).

Επιπλέον το 2016, η Κύπρος ανακοίνωσε ένα ακόμα ρεκόρ στον αριθμό των επισκεπτών, με περίπου 3.190.000 ξένους τουρίστες.

Θεωρείται ότι είναι ένα νησί με σταθερότητα σε μια περιοχή που βάλλεται από τις συγκρούσεις, η Κύπρος, η οποία είναι το σπίτι για περίπου ένα εκατομμύριο κατοίκους, επωφελήθηκαν από την αυξημένη δημοτικότητά της – κυρίως μεταξύ των Βρετανών και Ρώσων τουριστών, με παράλληλα την αύξηση της επισκεψιμότητας από τους Ισραηλινούς και Έλληνες τουρίστες.

Σημειώνεται ότι τα άνωθεν στατιστικά στοιχεία δεν λαμβάνουν υπόψη τις αφίξεις στο βόρειο τμήμα του νησιού, το οποίο ελέγχεται από την Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου, μια πολιτική οντότητα η οποία δεν αναγνωρίζεται από τους διεθνείς οργανισμούς και θεωρείται νόμιμη μόνο από το τουρκικό κράτος.