Τουλάχιστον 1,24 εκατ. Ινδοί τουρίστες επισκέφτηκαν το Ντουμπάι τους πρώτους εννέα μήνες του 2022, ο υψηλότερος μεταξύ όλων των ξένων εθνικοτήτων που επισκέφθηκαν το Ντουμπάι.

Η Ινδία προς τα ΗΑΕ είναι ο 10ος πιο πολυσύχναστος διάδρομος παγκοσμίως για οικογένειες που κάνουν κράτηση κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, σύμφωνα με αναλυτικά στοιχεία που δημοσίευσε η Saber Corporation, η μεγαλύτερη πύλη για αεροπορικές κρατήσεις στη Βόρεια Αμερική.

Όντας ένας από τους πιο δημοφιλείς υπερπόντιους προορισμούς για Ινδούς τουρίστες, η Ινδία παραμένει η μεγαλύτερη διεθνής αγορά ταξιδιωτικών πηγών για το Ντουμπάι.

Σύμφωνα με το Τμήμα Οικονομίας και Τουρισμού του Ντουμπάι (DET), το Ντουμπάι έχει πετύχει το ποσό των 29,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων μόνο από το νόμισμα που ξοδεύουν οι τουρίστες, το οποίο βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των πόλεων με τις περισσότερες δαπάνες από διεθνείς επισκέπτες σε τουριστικές εισπράξεις το 2022.

Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, τουρίστες από όλο τον κόσμο έρχονται στο Ντουμπάι για να απολαύσουν τον ευχάριστο καιρό και τις ευκαιρίες για ψώνια κατά τη διάρκεια του Dubai Shopping Festival. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η οικονομική δραστηριότητα στο εμιράτο επίσης κορυφώνεται.

Το Ντουμπάι προσέλκυσε 7,12 εκατομμύρια διεθνείς επισκέπτες διανυκτέρευσης μεταξύ Ιανουαρίου και Ιουνίου 2022, καταγράφοντας αύξηση περισσότερο από 183% στους επισκέπτες σε σύγκριση με τα 2,52 εκατομμύρια τουρίστες που επισκέφθηκαν το Ντουμπάι την ίδια περίοδο το 2021, σύμφωνα με στοιχεία του Τμήματος Οικονομίας και Τουρισμού του Ντουμπάι (DET). .

Αυτή η θετική τάση στο πρώτο εξάμηνο του 2022 τοποθετεί την πόλη σταθερά σε καλό δρόμο για την επίτευξη των τουριστικών της στόχων για το 2022 και μετά, και ενισχύει περαιτέρω τη θέση της ως διεθνούς προορισμού επιλογής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε το Τμήμα Οικονομίας και Τουρισμού (DET) του Ντουμπάι, οι διεθνείς επισκέψεις στην πόλη ξεπέρασαν τα 3,4 εκατομμύρια επισκέπτες το τέταρτο τρίμηνο του 2021, επιτυγχάνοντας το 74% των συνολικών αφίξεων τουριστών πριν από την πανδημία του 4ου τριμήνου 2019.