Το Σάββατο έχει καταταχθεί ως η καλύτερη μέρα στην ιστορία των συναλλαγών του Hays Travel παρά τις προκλήσεις κόστους ζωής.

Οι πελάτες έκαναν ουρές σε υποκαταστήματα για να κάνουν κράτηση για διακοπές, όπως αναφέρθηκε απο το μεγαλύτερο ταξιδιωτικό πρακτορείο του Ηνωμένου Βασιλείου.

Στις 13 Ιανουαρίου ξεπέρασε τις συναλλαγές ρεκόρ που η εταιρεία ανέφερε για το «Sunshine Saturday» στις 6 Ιανουαρίου στα 470 υποκαταστήματά της και στο Independence Group της.

Περίπου το 90% των καταστημάτων είναι ανοιχτά τις Κυριακές για να καλύψουν την πρόσθετη ζήτηση, με πολλά να ανοίγουν για εκτεταμένες ώρες αυτόν τον μήνα ώστε να βοηθήσουν τους πελάτες.

Οι διαχρονικά δημοφιλείς προορισμοί όπως η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Τουρκία συνεχίζουν να είναι οι κορυφαίες στις πωλήσεις για το καλοκαίρι του 2024.

Τα υποκαταστήματα αναφέρουν επίσης αυξημένο ενδιαφέρον για διακοπές στη Βόρεια Αμερική, ιδιαίτερα τη Νέα Υόρκη και το Ορλάντο.

Αυξημένες κρατήσεις πραγματοποιούνται επίσης σε πολυτελή ξενοδοχεία στην Ασία, συγκεκριμένα στην Ταϊλάνδη, το Μπαλί και τη Σιγκαπούρη.

Η Πρόεδρος Dame Irene Hays είπε: ” Το Σάββατο 13 Ιανουαρίου ήταν η καλύτερη ημέρα συναλλαγών στην ιστορία του Hays Travel και μια ημέρα ρεκόρ και για τα μέλη του Hays Travel Independence Group.

Παρά τις συνεχιζόμενες προκλήσεις κόστους ζωής, γνωρίζουμε ότι οι άνθρωποι είναι πρόθυμοι να δώσουν προτεραιότητα στις ετήσιες διακοπές τους έναντι άλλων μη βασικών δαπανών”.