Χρονιά ρεκόρ αναμένεται να είναι το 2018 για τον τουρισμό του Ντουμπάι το οποίο διατήρησε τις θετικές του επιδόσεις των προηγούμενων χρόνων και  το 2017 σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από το Τμήμα Τουρισμού και Μάρκετινγκ του Ντουμπάι.

Ειδικότερα, 11,58 εκατ. διεθνείς διανυκτερεύσεις καταγράφηκαν κατά τους πρώτους εννέα μήνες του 2017 σημειώνοντας αύξηση 7,5% συγκριτικά με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Η Ινδία διατήρησε την πρώτη θέση ως η μεγαλύτερη πηγή εισερχόμενου τουρισμού με 1,478,000 Ινδούς τουρίστες να φθάνουν στην πόλη από Ιανουάριο μέχρι Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους καταγράφοντας σημαντική άνοδο 20% σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2016. Επιπλέον η Κίνα διατήρησε την Πέμπτη θέση με ετήσια αύξηση 49% και 573 χιλ. επισκέπτες τους πρώτους εννέα μήνες.

Η Σαουδική Αραβία και το Ηνωμένο Βασίλειο διατήρησαν επίσης τις θέσεις τους ως η δεύτερη και Τρίτη πηγή τουρισμού στο Ντουμπάι αντίστοιχα.

Ως εκ τούτου 1,2 εκατ. τουρίστες από την Σαουδική Αραβία και 905 χιλ . Βρετανοί ταξιδιώτες επισκέφθηκαν το εμιράτο μεταξύ Ιανουαρίου και Σεπτεμβρίου 2017

Σημειώνεται τέλος ότι περίπου και οι 10 αγορές πηγές τουρισμού με εξαίρεση το Ομάν και το Κουβέιτ που σημείωσαν αρνητικές επιδόσεις με πτώση 23% και 3% αντίστοιχα κατέγραφαν θετικά νούμερα στην τουριστική κίνηση.