Ρεκόρ οκταμήνου για το 2016 κατέγραψε ο εισερχόμενος στο Ηνωμένο Βασίλειο τουρισμός από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως δείχνουν τα στοιχεία του γραφείου Εθνικής Στατιστικής της χώρας. Ειδικότερα, τη χώρα επισκέφθηκαν 16,8 εκατ. τουρίστες σημειώνοντας άνοδο 3% συγκριτικά με πέρυσι.

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία για τον Αύγουστο ο εσωτερικός τουρισμός στη Μεγάλη Βρετανία άγγιξε τα 3,8 εκατ. επισκέψεις, αυξημένος κατά 2% συγκριτικά με τον ίδιο μήνα πέρυσι.

Επιπλέον, οι επισκέπτες από το εξωτερικό δαπάνησαν 2,6 δις. λίρες τον Αύγουστο, ποσό κατά 4% αυξημένο σε σχέση με τον ίδιο μήνα το 2015.

Η πιο σημαντική πηγή εισερχόμενου τουρισμού για την Αγγλία τον Αύγουστο ήταν η Βόρειος Αμερική, η οποία περιλαμβάνει τις ΗΠΑ, με 510 χιλ. επισκέψεις, 13% πάνω από ότι τον ίδιο μήνα πέρυσι.

Τα τελευταία στοιχεία φανερώνουν ότι οι εισερχόμενες επισκέψεις από τον Ιανουάριο έως τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους έφθασαν τα 25 εκατ. παρουσιάζοντας άνοδο κατά 3% για την ίδια περίοδο το προηγούμενο έτος. Τέλος οι επισκέπτες ξόδεψαν το ποσό των 14,6 δις. λιρών για τη συγκεκριμένη περίοδο.