Το κλείσιμο της καλοκαιρινής σεζόν του 2022 επιβεβαίωσε αυτό που ήδη αναμενόταν για την Αργεντινή. Φέτος, εκατομμύρια Αργεντίνοι έκαναν διακοπές στη χώρα τους, ξεπερνώντας τους αριθμούς πριν από την πανδημία και σημειώνοντας νέο ρεκόρ.

Οι πληροφορίες κυκλοφόρησαν από την Αργεντινή Συνομοσπονδία Μεσαίων Εταιρειών (CAME) την περασμένη εβδομάδα. Συγκεκριμένα, 32,3 εκατομμύρια Αργεντίνοι ταξίδεψαν σε όλη τη χώρα, με μέση διαμονή 4,6 ημέρες.

«Υπήρχαν 44,1% περισσότεροι τουρίστες από ό,τι το καλοκαίρι του 2021 και οι δαπάνες ήταν 92,7% υψηλότερες», αναφέρει η έκθεση CAME.

Ο λόγος της αύξησης είναι ότι 10 εκατομμύρια Αργεντίνοι ταξίδεψαν περισσότερο από πέρυσι. Επίσης η μέση διαμονή έφτασε από 3,8 ημέρες σε 4,6 ημέρες.

“Τελειώνουμε μια καλοκαιρινή σεζόν ρεκόρ, μια από τις καλύτερες των τελευταίων 20 ετών, με περισσότερους από 32 εκατομμύρια ανθρώπους να ταξιδεύουν στους προορισμούς της χώρας μας. Αυτά είναι σπουδαία νέα γιατί μας δείχνουν όχι μόνο ότι ο τουρισμός ανακάμπτει, αλλά και ότι είναι αυξάνεται εκθετικά». Σε αυτή τη δήλωση προέβη ο Matías Lammens, Υπουργός Τουρισμού και Αθλητισμού της χώρας.