Η Ιαπωνία φιλοξένησε αριθμό ρεκόρ τουριστών τον Μάρτιο, καθώς η πρώιμη έναρξη της εποχής των ανθισμένων κερασιών στη χώρα και η εξασθένηση του γιεν προσέλκυσαν τους παραθεριστές.

Οι επισκέπτες ανήλθαν συνολικά σε 3,1 εκατ. το Μάρτιο, αυξημένοι σχεδόν κατά 70% από πέρυσι, με επικεφαλής τη Νότια Κορέα, την Ταϊβάν και την Κίνα, σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Τουρισμού της Ιαπωνίας.

Ο αριθμός των τουριστών από 17 αγορές έφτασε σε ρεκόρ για τον Μάρτιο, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, του Βιετνάμ και της Ινδίας. Η Ιαπωνία υπήρξε δημοφιλής ταξιδιωτικός προορισμός για πολλούς Ασιάτες τουρίστες.

Η εποχή των ανθισμένων κερασιών, που ιστορικά βλέπει τα δέντρα να ανθίζουν γύρω στα τέλη Μαρτίου, είναι μια δημοφιλής εποχή για επίσκεψη για πολλούς ανθρώπους και φέτος συνέπεσε με τις διακοπές του Πάσχα.

Η παρατεταμένη πτώση του γεν, που τώρα διαπραγματεύεται κοντά σε χαμηλό 34 ετών έναντι του δολαρίου, βοήθησε επίσης στην προσέλκυση επισκεπτών, ενώ ταυτόχρονα πλήττει τη ζήτηση εξερχόμενων ταξιδιών για τους Ιάπωνες.

Τα στοιχεία δείχνουν επίσης τον άνισο ρυθμό ανάκαμψης για τον εξερχόμενο κινεζικό τουρισμό.

Ενώ είναι η τρίτη μεγαλύτερη ομάδα επισκεπτών στην Ιαπωνία, με σχεδόν εξαπλάσια αύξηση τον Μάρτιο από πέρυσι, ο αριθμός των αφίξεων από την Κίνα εξακολουθεί να παραμένει κάτω από τα προ-Covid επίπεδα.

Οι ξένοι επισκέπτες στην Ιαπωνία ξόδεψαν 1,75 τρις. γιεν (11,3 δις. δολάρια) την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου, σημειώνοντας αύξηση 52% από το 2019, σύμφωνα με στοιχεία του Ιαπωνικού Οργανισμού Τουρισμού.