Τα 4,76 δις. «άγγιξαν» οι χρήστες κοινωνικών μέσων σε όλο τον κόσμο τον Ιανουάριο του 2023. Το εν λόγω νούμερο αντιστοιχεί στο 59,4% του συνολικού παγκόσμιου πληθυσμού. Αυτό προέκυψε από την ανάλυση των στοιχείων της DataReportal.

Οι αριθμοί χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης συνέχισαν να αυξάνονται τους τελευταίους 12 μήνες, με 137 εκατομμύρια νέους χρήστες να συμμετέχουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από πέρυσι αυτήν την περίοδο.

Αυτό ισοδυναμεί με ετήσια αύξηση 3%, με μέσο ρυθμό άνω των 4 νέων χρηστών κάθε δευτερόλεπτο.

  • Πάνω από 9 στους 10 χρήστες του διαδικτύου χρησιμοποιούν πλέον τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάθε μήνα.
  • Ο αριθμός των χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης σε όλο τον κόσμο ισοδυναμεί πλέον με σχεδόν το 78% του επιλέξιμου παγκόσμιου πληθυσμού.

Πως κινείται διαδικτυακά ο χρήστης των social media

Ο τυπικός χρήστης κοινωνικών μέσων χρησιμοποιεί ενεργά ή επισκέπτεται κατά μέσο όρο 7,2 διαφορετικές πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης κάθε μήνα.

Παράλληλα, ξοδεύει κατά μέσο όρο περισσότερες από 2½ ώρες την ημέρα χρησιμοποιώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Υποθέτοντας ότι οι άνθρωποι κοιμούνται μεταξύ 7 και 8 ωρών την ημέρα, αυτά τα τελευταία στοιχεία υποδηλώνουν ότι οι άνθρωποι περνούν περίπου το 15% της ζωής τους χρησιμοποιώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Συνολικά, ο κόσμος ξοδεύει σχεδόν 12 δις. ώρες χρησιμοποιώντας πλατφόρμες social media κάθε μέρα, που ισοδυναμεί με σχεδόν 1,4 εκατομμύρια χρόνια ανθρώπινης ύπαρξης