Σύνταξη: tourismtoday.gr

Μόλις μία εβδομάδα αφότου έσκασε στον αέρα το παραθύρο του αεροπλάνου Boeing 737-9 MAX σε πτήση της Alaska Airlines, νέα προβλήματα έρχονται για τον κατασκευαστή αεροπλάνων.

Μια εωτερική πτήση της All Nippon Airways (ANA) στην Ιαπωνία αναγκάστηκε να επιστρέψει στο αεροδρόμιο της χώρας της στο Σαπόρο, λόγω ρωγμής στο παρμπρίζ του πιλοτηρίου.

“Η ρωγμή δεν ήταν κάτι που επηρέασε τον έλεγχο ή την πίεση της πτήσης”, δήλωσε εκπρόσωπος του ANA.

Παρόλα αυτά, το περιστατικό έρχεται σε μια ανησυχητική στιγμή για την Boeing. Η αιτία της ρωγμής είναι άγνωστη. Στην πτήση επέβαιναν συνολικά 65 άτομα επιβάτες και πλήρωμα.

Το περιστατικό ANA σημειώθηκε με ένα Boeing 737 Max αλλά όχι το ίδιο μοντέλο737-9 MAX με το ατύχημα της Alaska Airlines στις 5 Ιανουαρίου 2024.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας (FAA) των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι επεκτείνει την γείωση των αεροπλάνων 737 MAX 9 επ’ αόριστον εν αναμονή νέων ελέγχων ασφαλείας. Οπως δήλωσε θα αυξήσει την εποπτεία της Boeing και θα ελέγξει την παραγωγή των 737 Max 9.

Η οικογένεια αεροπλάνων 737 είναι η σειρά με τις κορυφαίες πωλήσεις της Boeing και δεύτερη μόνο μετά το αντίπαλο A320 της Airbus όσον αφορά στις συνολικές παραγγελίες για αγορά εμπορικού αεροσκάφους.